• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • OIERII DIN POIANA SIBIULUI, SUPĂRAȚI DUPĂ VIZITA LUI DRAGNEA CU DAEA LA EI ÎN COMUNĂ!

  Oana Timar -

  Locuitorii din comuna Poiana Sibiului au luat foc după vizita liderului PSD Liviu Dragnea, alături de ministrul agriculturii Petre Daea. Mediatizată printr-un interviu la emisiunea ”Viața Satului” de pe TVR 1, întâlnirea pe care șeful PSD a avut-o cu mai mulți crescători de oi a stârnit nemulțumirea localnicilor, supărați că întâlnirea a fost prezentată ca având loc ”la cererea poienarilor”.

  Rețelele de socializare, dar și telefoanele s-au încins în Poiana Sibiului după vizita șefului PSD și a ministrului Petre Daea. În presa locală, o băciță povestește cum a încercat să participe la întâlnirea de la ei din comună dar accesul i-a fost interzis pe motiv că este o reuniune într-un spațiu privat, pe bază de invitație.

  ”M-am pregătit și am intrat în curtea pensiunii: «bună ziua, bună ziua, ce se întâmplă aici?». «Nu știm, pe noi ne-a chemat șeful cel mare», mi-au spus bărbații din curte. «Dar tu ce ești, vreo iscoadă?», m-au întrebat, deși eu îi cunosc pe toți și toți de acolo mă cunoșteau. Le-am explicat că mi s-a spus de la TVR că putem veni să discutăm cu ministrul Agriculturii, că doar nu vine toată ziua prin Poiana. Și doar am vrea să punem câte o întrebare, cum ar fi ce facem cu lâna. Când au auzit cei cinci bărbați că eu vreau să pun întrebări, mi-au spus că ministrul nu s-a trezit încă, trei au plecat, iar cei doi au început să își caute de lucru. Apoi a venit Gheorghe Nicolae, cel care o ține pe fiica mai mare a domnului Bodea. «Luța, nu te supăra, aici nu poate intra decât cine e invitat, e un domeniu privat. Și la un botez și la o nuntă te duci numai dacă ești invitat», mi-a spus cel pe care îl știu încă din vremea școlii. Degeaba i-am spus că domnii de la televiziune mi-au spus că pot să vin. Și am plecat. Și aceea nu m-a deranjat așa, căci dacă așa erau regulile“,a declarat pentru publicația Turnul Sfatului Luța Dăncilă, de 62 de ani, “băciță din copilărie“ după cum se prezintă completând că “nu sunt rudă cu doamna prim-ministru“.

  Până la finalul zilei, în Poaiana Sibiului s-a răspândit vestea că, alături de ministrul Dragnea se află și Liviu Dragnea. Mai mulți oameni au încercat să ajungă la cei doi lideri, dar au fost opriți fie de reprezentanții pensiunii, fie de gărzile de corp, adaugă ciobănița din Poiana Sibiului. Însă scânteia care a generat ample discuții în satul aflat la o altitudine de 880 de metri a fost modul în care a fost prezentată venirea lui Dragnea. “Și apoi am văzut emisiunea, în care domnul Bodea apare pe post și îi spune lui Liviu Dragnea «bine ați venit la invitația poienarilor». Care poienari? Au fost acolo doar cei din familia domnului Bodea, cele două fiice cu ginerii, doi frați cu soțiile, sora cu bărbatul, cuscrii lui. Deci nu a fost nimeni în afară de familia lui, plus domnul Cioran de la Arad, o doamnă din Tilișca și președintele asociației cu Telemeaua de Sibiu. Păi, acum tot satul e revoltat. Cum își permite să spună la televizor că e invitatul poienarilor? Nu a știut nimeni că vine, nu a mai fost invitat, nimănui altcuiva nu i s-a permis să intre acolo? De ce nu s-a exprimat frumos că la invitația lui personală, a lui Bodea, a venit Dragnea acolo? Nu l-am primit noi, a venit pe ascuns“, spune Luța Dăncilă.

  Potrivit ei, după difuzarea emisiunii au început să își sune rudele rămase acasă poienarii din toată țara, nemulțumiți de felul în care a fost prezentată venirea lui Dragnea.

  Citiți AICI mai multe despre atmosfera și nemulțumirile oamenilor, inclusiv ale crescătorilor de ovine din Poiana Sibiului.


  Te-ar mai putea interesa

  Două mari ferme agricole au fost scoase la vânzare de lichidatori! Legea permiselor pentru tractoare ar putea fi prorogată. Anunțul senatorului George Scarlat la MoldAgro Expo! Haos cu rezultatele de la teledetecție! Fermierii sunt chemați de urgență la APIA!

  Ultimele știri

  CICh Năvodari: soluții eficiente pentru deblocarea fosforului și pierderile de azot Titluri de proprietate pentru proprietari și moștenitori. Termen limită: 20 noiembrie, la primării Lege în Parlament: Permis suspendat pe 10 ani pentru tractoriștii prinși beți la volan