• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierii care au luat cel mai mult teren de la ADS

  agrointeligenta.ro -

  Topul fermierilor cu cele mai multe hectare luate de la ADS! Conform datelor Agenției Domeniilor Statului (ADS), suprafața arendată sau concesionată în 2018 este de 263.696 ha iar veniturile obținute, anul trecut, au fost de 110,7 milioane lei.

  Compania care are cea mare suprafață de teren arendată sau concesionată de la ADS este Agricost – 57.720 ha. Societatea are ca activitate principală cultivarea şi comercializarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase şi alte culturi nepermanente.

  Anul trecut, SC Agricost a fost preluată de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, Consiliul Concurenţei autorizând tranzacţia în iulie 2018. Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei şi comercializării cu amănuntul a florilor şi plantelor naturale, a materialului săditor pentru plante şi pomi, a îngrăşămintelor naturale şi a materialelor pentru reabilitarea terenurilor agricole etc.

  Conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), în anul 2018 compania din judeţul Brăila a avut o cifră de afaceri netă de 375,39 milioane de lei, în creştere cu 4,5% faţă de anul precedent, înregistrând un profit net de 80,2 milioane de lei.

  Top fermieri cu terenuri de la ADS:
  1. Agricost – 57.720
  2. Maria Trading – 11.737 ha;
  3. Intercereal – 10.550 ha;
  4. Agro Chirnogi – 9.414 ha;
  5. Dorna Agri – 8.278 ha.

  Suprafața totală arendată sau concesionată de ADS este de 263.696 ha, iar veniturile obținute, anul trecut, au fost de 110,7 milioane lei, ceea ce înseamnă un venit de aproximativ 467 lei pentru un hectar. „Anul trecut, gradul de încasare a fost de 99,32%”, a declarat Cătălin Bologa, director general ADS.

  Dintre companiile menționate o parte se află și topul celor mai mari încasatori de subvenții. Astfel, Cei mai mari zece beneficiari de subvenţii din agricultură, cu activităţi atât în sectorul vegetal, cât şi în cel zootehnic, au încasat anul trecut aproape 30 de milioane de euro (29,61 milioane de euro), SC Agricost SA din judeţul Brăila fiind pe primul loc în acest top, conform datelor transmise de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), la solicitarea Agerpres.

  Iată top 10 fermieri după valoarea subvențiilor încasate de la APIA:

  1. Agricost SA (județul Brăila) – 11,34 milioane de euro
  2. Intercereal SA (județul Ialomiţa) – cu 4,7 milioane de euro
  3. Maria Trading SRL (județul Călăraşi) – 2,32 milioane de euro
  4. Zimbrul SA (județul Ialomiţa) – 2,26 milioane de euro
  5. Cervina SA (județul Dolj) – 2,01 milioane de lei
  6. JD Agro Cocora (județul Ialomiţa) – 1,95 milioane de euro,
  7. A&S International SA (județul Ialomiţa) – 1,92 milioane de euro
  8. Oltyre SA (județul Dolj) – 1,83 milioane de euro
  9. SC Agrozootehnica Pietroiu SA (județul Călăraşi) – 1,77 milioane de euro
  10. Agrinatura SRL (județul Teleroman) – 1,67 milioane de euro.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Octavian Drăgan, pomicultorul care duce mai departe tradiția mărului românesc, este protagonistul celui de-al optulea episod din Tărâmul Eroilor! Georgeta Dicu – cercetătoarea care vorbește cu plantele și care în spatele tulpinilor, frunzelor sau fructificațiilor, vede formule genetice A investit 15 ani în pășuni și acum riscă să le piardă. Teodor Aflat, fermier: ”Este un ordin politic la mijloc!”

  Ultimele știri

  Pregătirea porcului de anul viitor. Sfaturi pentru îngrijirea purceilor Schema de semănat cu care Stațiunea Lovrin își asigură la grâu minim 5 tone/ha chiar și în anii grei! Subvenția de maxim 7.000 euro/fermă – la plată până la 31 DECEMBRIE, anunță directorul APIA!

  Căutare în articole