• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANUNȚ OFICIAL: 100.000 DE EURO pentru FIECARE TÂNĂR CARE VREA SĂ ÎȘI FACĂ O FERMĂ!

    agrointeligenta.ro -

    Comisarul european pentru agricultură Phil Hogan a vorbit astăzi, marți – 28 mai, despre perspectivele Politicii Agricole Comune (PAC), o strategie pe care a creionat-o și pe care o lasă în mare parte stabilită la încheierea mandatului său la Bruxelles. Cel mai mare sprijin va fi alocat fermierilor tineri care vor beneficia de un buget majorat ca primă de instalare și de o alocare mai mare din pilonii cu bani nerambursabili.

    ”Tinerii agricultori vor beneficia de o gamă largă de instrumente, printr-o combinație de aspecte obligatorii și voluntare. Cel puțin 2% din pachetul național pentru plățile directe va trebui să fie destinat reînnoirii generațiilor. Cheltuielile de astăzi reprezintă doar 0,8%”, a spus Phil Hogan, arătând că ”această sumă trebuie alocată fie sub formă de ajutor de completare a venitului în pilonul I și / sau subvenții pentru instalarea sumelor forfetare în Pilonul II”.

    Aceasta este o inovație foarte importantă – statele membre vor trebui să o „folosească sau să o piardă”, spune Hogan, apreciidn că tatele membre ar putea dori să cheltuiască mai mult dacă există nevoi identificate: ”Propunerea noastră include și măsuri suplimentare de susținere a veniturilor: suplimentarea tinerilor agricultori în cadrul plăților directe este menținută și consolidată din punct de vedere financiar, dar statele membre vor avea mai multă capacitate de a adapta schema la nevoile specifice ale tinerilor agricultori. În plus, rezervele pentru drepturile la plată vor fi utilizate, în mod prioritar, pentru tinerii agricultori și agricultorii care își încep activitatea agricolă. Se va majora suma maximă a ajutorului disponibil pentru instalarea tinerilor agricultori și înființarea de întreprinderi rurale, până la 100.000 de euro”.

    Dincolo de plățile directe, statele membre vor avea opțiunea de a sprijini diferite forme de cooperare între agricultori. Aceasta ar putea include parteneriatele între diferitele generații de agricultori. ”Ar putea însemna planificarea pensiilor și plățile forfetare pentru fermierii mai în vârstă care își transferă permanent exploatația. Ar putea însemna servicii îmbunătățite de planificare a tranziției. Ar putea însemna o brokeraj îmbunătățit pentru achiziționarea de terenuri. Ar putea sprijini organizațiile inovatoare naționale sau regionale implicate în promovarea și facilitarea serviciilor de potrivire între tinerii și bătrânii agricultori și așa mai departe”, a spus Hogan.

    Pe lângă ajutorul financiar, tinerii agricultori vor continua să beneficieze de sprijin pentru investiții și transfer de cunoștințe și formare în cadrul programului EIP-Agri, prin finanțarea Leader și prin alte intervenții în domeniul dezvoltării rurale. ”De asemenea, statele membre pot decide să utilizeze o anumită parte din alocarea FEADR pentru a finanța acțiuni în ceea ce privește mobilitatea educațională transnațională, cu accent pe tinerii agricultori, în conformitate cu regulamentul Erasmus. Statele membre vor putea să stabilească instrumente financiare pentru a sprijini capitalul circulant: acest instrument poate avea o importanță primordială pentru tinerii agricultori care se confruntă cu mai multe dificultăți, având în vedere investițiile mari și rentabilitatea redusă a fazei de demarare”, a concluzionat Hogan.

    Discursul comisarului Phil Hogan vine la doar două zile distanță de la încheierea alegerilor europarlamentare, un moment-cheie care marchează și finalul mandatului său la Comisia Europeană. Nu se cunoaște la acest moment componența viitoare Comisii Europene și nici cine va prelua mandatul lui Hogan , fiind puțin probabil ca acesta să fie menținut în funcție.


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării