• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Controale APIA în fermele de animale. Eșantionul cu crescătorii care vor fi verificați

    agrointeligenta.ro -

    Controale pentru subvenții în fermele de animale! Fermierii care au cerut bani de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) sunt verificați anual înainte ca banii să le fie autorizați la plată. Eșantionul de control pentru zootehnie a fost extras de APIA și va fi astăzi, luni – 1 iulie, transmis la  Agenţia Naţională pentru Zootehnie. “Prof. Dr. G. K. Constantinescu (ANZ) care face controalele în ferme!

    Șeful APIA, Adrian Pintea, a declarat în premieră pentru Agrointeligența-AGROINTEL.ro că în Campania 2019 vor fi verificați 4.368 de crescători de animale. ”Astăzi transmitem eșantioanele pentru zootehnie la Agenţia Naţională pentru Zootehnie. “Prof. Dr. G. K. Constantinescu (ANZ). Avem 4.368 de fermieri care vor fi verificați, mai puțini cu 383 comparativ cu anul trecut când am avut 4.751 de crescătorii de animale verificați”, a precizat directorul general al APIA.

    Agrointeligența-AGROINTEL.ro vă spune în ceea ce urmează care sunt elementele verificate în exploatațiile crescătorilor de animale.

    OVINE

    Elemente controlate la faţa locului pentru ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) şi sprijinul cuplat în sector zootehnic (SCZ) la ovine şi caprine:

    – Respectarea locaţiei pentru control (comuna/oraşul), declarată de fermier, unde se găsesc ovinele/caprinele solicitate în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile şi pentru ANTZO/ANTZCSCZO/SCZC, de la data limită de depunerea cererii de plată – 16.05.2019.

    Pentru ovinele/caprinele solicitate în cerere şi existente la faţa locului, se verifică:

    -existenţa unei crotalii (pentru animalele născute înainte de 01.01.2008) sau a celor două crotalii (pentru animalele născute începând cu data de 01.01.2008) aplicate;
    -corespondenţa dintre numărul şi numerele de identificare ale animalelelor solicitate în cerere , înscrise în RNE şi cele prezente la control;
    -sexul animalului;
    -existența și corectitudinea înscrisurilor din Registrul individual al exploatației;
    -exactitatea înregistrărilor din Registrului individual alexploataţiei deţinut de către solicitant pentru cele 6 luni anterioare controlului/supracontrolului la faţa locului conform documentelor justificative (facturi de vânzare/ cumpărare şi certificate veterinare, formulare de intrare -ieşire a animalelor);
    -extinderea verificărilor controlului asupra înregistrărilor din Registrul individual al exploataţiei deţinut de către solicitant pentru o perioadă de 12 luni anterioare controlului/supracontrolului la faţa locului, în situaţia constatării unor erori la verificarea celor 6 luni anterioare controlului/supracontrolului (după caz);

    Verificarea existenţei documentelor pentru animalele care nu se găsesc la faţa locului în :

    -cazurile de forţă majoră (dacă este cazul);
    -cazurile de circumstanţă naturală (dacă este cazul).
    -cazurile de deces beneficiar (dacă este cazul).

    BOVINE

    Elemente controlate la faţa locului pentru sprijinul cuplat în sector zootehnic la bovine, carne şi lapte (SCZ-TC/SCZ-VL):

    -Respectarea locaţiei declarate pentru control (comuna /oraşul) unde se găsesc vacile de lapte;

    Pentru vacile de lapte și carne solicitate în cerere şi existente la faţa locului se verifică:

    -existenţa celor două crotalii aplicate şi corespondenţa dintre numărul şi numerele de identificare ale animalelelor solicitate în cerere, înscrise în RNE şi cele prezente la control;
    -înregistrarea în RNE conform Raportului extras în ziua/preziua controlului;
    -paşaportul animalului în original;
    -înregistrarea corectă în Registrul individual al exploataţiei;
    -sexul animalului;
    -existenţa Registrului individual al exploataţiei
    -existența documentului justificativ pentru pierdere crotalii, formular F3 emis înaintea de înstiințarea controlului, dar nu mai mult de 30 zile înainte de data controlului. 

    Ce documente trebuie să prezinte crescătorii: 

    Crescătorii de animale trebuie să prezinte la solicitarea inspectorilor ANZ adeverința de înscriere în registrul genealogic al rasei pe fiecare animal în parte,  contractul de furnizare a laptelului, încheiat pe o perioada de minim 6 luni, în cazul existenţei unei cotei de livrare.

    Alte documente:

    -documente fiscale de comercializare a laptelui sau carnetul de comercializare al laptelui, în cazul exisțentei unei cote de vânzare directă;
    -pentru schema de taurine de carne (SCZ-TC), vacile de carne nu trebuie să aibă o vârstă mai mare de 12 ani, iar la tauri de 6 ani, la data limită de depunere a cererii;
    -prezentarea documentului justificativ pentru pierdere crotalie/crotalii formular F3 emis înainte de înştiinţarea controlului dar nu mai mult de 30 de zile înainte de data controlului (dacă e cazul).

    Verificarea existenţei documentelor pentru animalele care nu se găsesc la faţa locului în:

    -cazurile de forţă majoră (dacă este cazul);
    -cazurile de circumstanţă naturală (dacă este cazul).
    -cazurile de deces beneficiar (dacă este cazul).

    Termenul limită de efectuate a controlului/supracontrolului pentru schemele de plată este următorul:

    -cod schemă ANT Ovine/ANT Caprine – 100 de zile de la data limită a depunerii cererii – 16.05.2019;
    -cod schemă SCZ Ovine/Caprine – 100 de zile de la data limită a depunerii cererii;
    -cod schemă SCZ Bovine,– 6 luni de la data limită a depunerii cererii.

    Vă reamintim că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a începe pe data de 1 iulie controalele în teren pentru partea de vegetal. Finalizarea verificărilor este programată să se încheie la 1 octombrie 2019, în conformitate cu Ordinul MADR nr. 18/03.02.2019 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor tranzitorii care se aplică în agricultură.

    Pentru Campania 2018, ANZ a verficat 4.751 de exploatații zootehnice adică undeva la  1 milion de oi și circa 25.000 de bovine.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!