Ştiri agricoleVremea

O NOUĂ ALERTĂ DE VIJELII ȘI GRINDINĂ! CANTITĂȚILE DE APĂ POT DEPĂȘI 50 L/MP!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de ploi, vijelii şi grindină pentru mare parte din ţară. Avertizarea de instabilitate atmosferică accentuată va intra în vigoare astăzi, joi-30 mai, la ora 12:00 și va fi valabilă până vineri, 31 mai, la ora 03:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, Moldova, Transilvania, local în Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele de deal și de munte. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, în intervalul 30 mai, ora 10 – 03 iunie, ora 10 sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, joi (30 mai) îndeosebi în regiunile nordice, centrale și estice, apoi în majoritatea regiunilor. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!