• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA. Cum sunt selectați fermierii pentru eșantionul de control

  agrointeligenta.ro -

  Funcționarii APIA se pregătesc pentru controlul aferent subvențiilor ce se plătesc în Campania 2019. Într-un buletin informativ al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj se dezvăluie cum sunt aleși fermierii care pică la control.

  În conformitate cu OMADR 69/2019, în perioada 1 iunie – 1 iulie 2019, APIA stabileste eșantionul de fermieri care vor fi selectați la efectuarea controlului în teren. Potrivit APIA Gorj, regulamentele europene prevăd ca un eşantion de minimum 5 % din totalul cererilor să fie controlate efectiv pe teren. Aceste ferme sunt alese prin analiza de risc care se face automat prin softul utilizat. Aceste ferme sunt selectate cumulativ, atât în baza unor factori de risc (mărimea subvenţiei cerute, mărimea suprafeţei agricole, tipul de cultură etc.), cât şi în baza unui proces de selecţie aleator. Eşantionul de control de la acest punct este separat în două categorii: ferme care vor fi controlate la faţa locului şi ferme care vor fi controlate prin teledetecţie, cu ajutorul imaginilor prin satelit.

  Inspectorii APIA controlează la faţa locului sau prin teledetecţie fermele selectate şi întocmesc rapoarte de control care vor fi introduse în baza de date IACS. Este important ca fermierii controlaţi pe teren să nu refuze accesul în fermă al inspectorului APIA care efectuează controlul pe teren pentru că vor fi excluşi de la plată.

  Eşantionul de control conţine fermierii selectaţi pentru controlul pe teren, ale căror solicitări de sprijin urmează a fi verificate din punct de vedere al suprafeţelor declarate cât şi din punct de vedere al ecocondiţionalităţii şi al condițiilor de eligibilitate generale şi specifice din legislaţia naţională, al cerințelor de bază relevante măsurilor de dezvoltare rurală.

  Acesta este transmis de la nivel APIA central către APIA judeţean, în vederea pregătirii dosarelor de control şi a realizării graficului de executare a controalelor pe teren.

  În prezent, sunt identificate următoarele tipuri de controale:
  – verificare si control pe anexele 17, generate la depunerea cererilor de plata;
  – control clasic APIA;
  – control prin teledetecţie;
  – supracontrol clasic APIA – pentru dosare controlate clasic cât şi pentru dosare controlate prin teledetectie;
  – supracontrol AFIR;
  – controale pe parcelele posibil abandonate ;
  – controale pe ecocondionalitate;
  – alte tipuri de control – pentru dosarele selectate în urma sesizărilor, autosesizărilor, contestaţii, supracontroale solicitate de alte organisme de control.

  În eșantionul de control APIA, intră și ferme de creștere a animalelor. Pe langa controlul inspectorilor APIA se adaugă verificările făcute de reprezentantii structurilor judetene ale Agenției Naționale de Zootehnie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Autoritatea Națională Fitosanitară.

  Reamintim că eșantionul de control pentru anul 2018 a inclus 73.203 de dosare selectate pentru verificare, cu un număr de 885.250 parcele, pentru o suprafață de 2.075.633 ha.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenţii APIA 2020: Obligaţiile şi drepturile fermierilor care au intrat în eşantionul de control! Subvenţie motorină 2020: Cât se plăteşte la APIA pentru un litru de motorină folosită în fermă! Adrian Oros: Despăgubirile de secetă vor fi virate fermierilor imediat după rectificarea bugetară!

  Ultimele știri

  VALENTIN POPA – micul fermier care intră în politică pentru a schimba JOCUL GREILOR! Director DSVSA: Crotalierea și înregistrarea animalelor sunt servicii gratuite pentru fermieri! Guvernul a aprobat subvenția de stat pentru plata zilierilor și a lucrătorilor sezonieri!

  Căutare în articole