• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚIA LA SOIA: APIA A CALCULAT SPRIJINUL CUPLAT. IATĂ PLATA TOTALĂ PE HECTAR!

  agrointeligenta.ro -

  Sprijinul Cuplat Vegetal (SCV) pentru soia, sumele pe hectar care vor fi achitate fermierilor care au cerut această subvenție la Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru Campania 2018. Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat în premieră ce cuantum va plăti APIA pentru cultura de soia și vă spune care sunt sumele totale încasate pe hectar și cum s-a modificat subvenția față de anii trecuți!

  206 euro/ha primesc fermierii pe hectar în 2018, după ce anul trecut, în urma unei recalculări, APIA a achitat un sprijin cuplat de 205,8438 de euro la hectar.

  Plafonul aprobat pentru 2018 este de 28.164.490 euro iar suprafața determinată comunicată de APIA pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO este de 136.720,83 de hectare în scădere față de 2017 când s-au achitat subvenții pe această schemă pentru 169.543,83 de hectare.

  Lista completă a cuantumurilor la SCV pentru Campania 2018 o puteți afla aici: EXCLUSIV! PLĂȚILE PE HECTAR LA SPRIJINUL CUPLAT pentru TOATE CULTURILE! SUMA MAXIMĂ: 7.600 EURO/HA!

  În afară de sprijinul cuplat pentru cultura de soia, suprafața eligibilă la APIA beneficiază de schemele de bază care includ:

  Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS)=102,5697 euro/ha;
  Plata redistributivă (PR) – nivelul I (1 – 5 ha)= 5,0000 euro/ha; nivelul II (5,01 – 30 ha) = 48,6327 euro/hectar;
  Plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu = 58,2361 euro/ha;
  Plata pentru tinerii fermieri (PTF) = 25,8405 euro/ha;
  ANT 1 – Ajutor Naţional Tranzitoriu pentru culturi amplasate pe teren arabil: 14,7033 euro/ha;

  Subvenția la soia: condiții și documente necesare

  Sprijinul cuplat pentru cultura de soia se acordă fermierilor activi care fac dovada:

  a)valorificării unei producții minime anuale de 1,3 tone boabe soia/ha către unități de procesare autorizate/înregistrate la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor si/sau a utilizării acesteia în consumul propriu la nivelul fermei pentru hrana animalelor deținute, înscrise în Registrul Național al Exploatațiilor, și a păsărilor, situație în care prezintă dovada că la nivelul fermei dețin animale, respectiv păsări, si/sau a valorificarii pe baza de contract comercial de vanzare/cumparare a marfii. În cazul loturilor semincere, fac dovada, livrării către menținătorul sau deținătorul soiului a cantității minime de 1,3 tone sămânță,pe bază de aviz de expediţie şi/sau cantitatea minimă de 1,3 tone/ha se livrează către terţi ale caror exploatatii sunt situate pe teritoriul national, pe bază de factură şi/sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol.

  b) utilizării seminței certificată oficial din următoarele categorii: Prebază, Bază, Certificată, în conformitate cu Legea nr. 266/2002 privind producerea, prelucrarea, controlul şi certificarea calităţii, comercializarea seminţelor şi a materialului săditor, precum şi testarea şi înregistrarea soiurilor de plante, republicată, denumită în continuare Legea nr. 266/2002și Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 150/2010 privind comercializarea seminţelor de plante oleaginoase şi pentru fibre, cu modificarile si completarile ulterioare.

  Unitatea de procesare prevăzută la lit.a), trebuie să fie înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Ordinul ANSVSA nr. 111/2008, sau autorizată/înregistrată potrivit prevederilor Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 109/2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare/înregistrare sanitară veterinară a unităţilor ce desfăşoară activităţi în domeniul hranei pentru animale de fermă şi a mijloacelor de transport al hranei pentru animale de fermă, cu modificările ulterioare.

  Documente doveditoare specifice:

  a) factura de vânzare a mărfii sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol, pentru minimum 1.300 kg boabe soia/ha comercializată;

  b) note de intrare/recepţie a furajelor de soia procesate pentru consumul cu animalele sau păsările pe care le deţine în fermă, pentru minimum 1.300 kg boabe soia/ha utilizată în consumul propriu la nivelul fermei;

  c) contractul comercial de vanzare/cumparare a marfii, in cazul in care valorificarea productiei minime de 1.300 kg/ha s-a facut în baza acestuia, însoțit de documente prevăzute la lit. a);

  d) în situația în care fermierul are și calitatea de procesator, înregistrat pentru siguranța alimentelor la ANSVSA, acesta face dovada procesării producției minime de 1,3 tone/ha prin documente contabile interne.

  e) factura de achiziţie a seminţelor şi documentul oficial de certificare a lotului de sămânţă sau document oficial de certificare a lotului de sămânţă din productia proprie a fermierului care solicită plata sau Buletinul de analiză oficială, cu menţiunea “sămânţă admisă pentru însămânţare”, sau Buletinul de analiză oficială cu menţiunea “Necesar propriu” şi “Interzisă comercializarea” sau documentul de calitate şi conformitate al furnizorului sau orice alt document echivalent documentelor menţionate emis într-un stat membru al Uniunii Europene sau într-o ţară terţă care are echivalenţă conform Deciziei Consiliului 2003/17/CE sau avizul de expediţie al seminţei de soia eliberat de deţinătorul soiului de soia către fermiersau eticheta oficială care poate ţine loc de document de calitate şi conformitate. În cazul utilizării seminței certificate oficial din producția proprie, fermierul prezintă documentul/documentele oficial(e) de certificare a lotului/loturilor de sămânță;

  f) în cazul loturilor semincere, prin excepţie de la lit. a) – e), fermierul prezintă:
  (i) factura pentru servicii multiplicare soia, emisă către menţinătorul sau deţinătorul soiului, din care să reiasă că i-a livrat minimum 1.300 kg sămânţă certificată/ha. În situaţia în care factura pentru servicii multiplicare soia este emisă către deţinătorul soiului, prezintă şi contractul dintre menţinătorul şi deţinătorul soiului; şi/sau
  (ii) factura de comercializare a minimum 1.300 kg sămânţă certificată/ha sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol din care să reiasă comercializarea a minimum 1.300 kg sămânţă certificată/ha emise către terţi ale caror exploatatii sunt situate pe teritoriul national.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Mihail Dumitru, DG AGRI: Politica actuală de subvenții va continua și anul viitor, și în 2022! Patru soiuri de soia recomandate de Donau Saat pentru fermele din România! Subvenția de maxim 7.000 euro/fermă – la plată până la 31 DECEMBRIE, anunță directorul APIA!

  Ultimele știri

  Schema de semănat cu care Stațiunea Lovrin își asigură la grâu minim 5 tone/ha chiar și în anii grei! Accident grav la recoltatul porumbului! Un bărbat a fost salvat în ultima clipă! Octavian Drăgan, pomicultorul care duce mai departe tradiția mărului românesc, este protagonistul celui de-al optulea episod din Tărâmul Eroilor!

  Căutare în articole