Ştiri agricoleViaţa la ţară

Programul PRIMA BARCĂ: Tinerii vor primi bani ca să-și cumpere O BARCĂ DE PESCUIT!

Proiectul ”Tânărul pescar”, inclus oficial într-un act normativ cu măsurile de sprijin pentru sectorul pescăresc din România. Pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost lansat în dezbatere publică ”Programul de sprijin al producătorilor din sectorul pescăresc” care prevede și alocare financiară pentru pescarii profesioniști cu vârste de până în 40 de ani.

Între facilitățile acordate românilor care activează în pescuit se numără și promovarea programului ”Tânărul pescar” care va consta în sprijinirea pescarilor cu vârsta până la 40 ani și pentru care se are în vedere o alocare bugetară de circa 5,5 milioane de euro.

În cadrul programului cu bani de la bugetul de stat, tinerii pescari vor primi finanțare pentru
– achiziționarea unei ambarcaţiuni noi;
– achiziționarea unui motor nou cu eficienţă ridicată şi nepoluator/poluare redusă;
– achiziţionarea de unelte de pescuit selective;
– formare şi atestare profesională.

”Prin aceast program se asigură atragerea tinerilor către activităţile de pescuit comercial şi realizarea de valoare adăugată la peştele capturat, plus valoare care rămâne în zona pescărească și întregeşte veniturile pescarilor”, se arată în proiectul de program publicat de Ministerul Agriculturii. În sensul implementării programului ”Tânărul pescar” se propune inițierea unei legi speciale pentru susținerea sectorului pescăresc.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!