Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA: FERMIERI NOTIFICAȚI pentru PLATA SUBVENȚIILOR PE 2019!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) desfășoară în aceste zile controlul administrativ preliminar al cererilor unice de plată depuse de fermieri pentur subvenții agricole în Campania 2019.

Potrivit unui comunicat de presă remis de APIA Botoșani, rezultatele verificărilor preliminare încrucişate au fost notificate fermierilor de către APIA până la data limită de 10 iunie 2019, iar fermierii în cauză trebuie să se prezinte pentru a face modificări în cererea unică până la data limită de 19 iunie 2019. Astfel, fermierii au posibilitatea să-și modifice cererea în IPA on-line fără să fie penalizați, dacă se prezintă la APIA în acest termen.

Nu se acordă plăţi niciunuia dintre solicitanţi, în cazurile în care se constată că aceeași suprafață de teren sau aceleași animale fac obiectul cererilor a doi sau mai mulţi solicitanţi. În această situație, dacă fermierii nu rezolvă suprapunerile, suprafețele de teren sau animalele supradeclarate nu sunt eligibile la plată în anul curent de cerere, cu excepția cazurilor în care litigiul este soluționat în instanța judecătorească.

Vă reamintim că prima tranșă de bani din subvențiile agricole pe 2019 va fi avansul, estimat să intre la plată în perioada 16 octombrie-30 noiembrie, iar după data de 1 decembrie va începe plata integrală.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!