• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • START pentru FERTILIZAREA DE TOAMNĂ 2019! EUROCEREAL ARE FORMULA CÂȘTIGĂTOARE: 10-24-0

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Campania pentru fertilizarea de toamnă a început! Și în acest an, compania Timac Agro România vine în sprijinul fermierilor și lansează o promoție specială pentru produsul Eurocereal, îngrășământul cu formulare anume gândită să asigure nutriția culturilor înființate în toamnă – grâu, orz sau rapiță.

  Alături de prelucrarea solului, fertilizarea de toamnă este cea mai importantă lucrare agricolă premergătoare semănatului. În ultimii ani fermierii care vor să își asigure succesul culturilor de grâu și de rapiță nu ”sar” peste această verigă tehnologică, una câștigătoare prin aplicarea unui produs cu formulare specială, așa cum este Eurocereal de la Timac Agro.

  Un singur produs pentru toate tipurile de sol

  Eurocereal se diferențiază de un îngrășământ de tip NP sau NPK, oferind fermierilor o specificitate ce se ”traduce” prin biostimularea plantei pentru dezvoltare radiculară, printr-o protecție a elementelor să nu se blocheze în sol, precum și printr-o mobilizare a elementelor deja existente în sol.

  Vorbim despre o îmbunătățire a preluării elementelor nutritive din sol. Eurocereal este deosebit de eficient în cazul solurilor neutre, fiind însă ideal pentru fertilizarea de toamnă a solurilor foarte acide sau foarte bazice, soluri unde fermierul întâmpină mari probleme cu blocajul elementelor, mai ales blocaje ale fosforului”, explică Marius Marica, Directorul de Marketing al Timac Agro România.

  Specificitatea MPPA DUO pe care o are Eurocereal are ca principal beneficiu asigurarea unui start rapid al culturii prin dezvoltarea rapidă a rădăcinii dar și asigurarea de fosfor disponibil pe termen lung necesar în faze avansate de vegetație ale culturii precum fructificarea și formarea semințelor până la coacere.

  Îngrășământ solid tip NP+ macro+ microelemente cu specificitate:
  – de biostimulare a plantei, biostimulare radiculară
  – de acțiune de protecție și eficientizare a elementelor conținute
  – de mobilizare a elementelor deja existente în sol

  De subliniat că acest produs și în special nutrientul azot, datorită formei amoniacale nu se spală la ploi. El devine activ în sol imediat după semănat și pentru o împrăștiere uniformă, Eurocereal nu trebuie aplicat în amestec cu alte produse de fertilizare”, este recomandarea specialiștilor Timac.

  Fertilizarea cu Eurocereal – între 150 kg și 300 kg la hectar

  Eurocereal se livrează fermierilor în general în big bag-uri, ceea ce permite o manipulare mai ușoară. ”Este un îngrășământ solid care se aplică cu ajutorul mașinii de împrăștiat. Referitor la doza de aplicare, nu există o recomandare standard pentru dozaj. Cantitatea aplicată depinde de condițiile, de tipul și textura solului, de aprovizionarea bună sau slabă cu elemente din sol, de necesarul de cultură și de producția dorită de fermier. În funcție de acești factori, doza de Eurocereal poate varia între 150 și 300 de kilograme pe hectar. Noi discutăm cu fermierii și le recomandăm doza ideală pentru fiecare parcelă”, ne-a explicat Marius Marica.

  Aplicarea Eurocereal nu pune deloc probleme fermierilor și se recomandă ca ultimă lucrare e solului cu o minimă încorporare în stratul germinativ. Pentru ca Eurocereal să acționeze, produsul nu are nevoie de ploi abundente, chiar și o umiditate minimă în sol fiind suficientă pentru solubilizarea îngrășământului.

  De subliniat că acest produs și în special nutrientul azot, datorită formei amoniacale nu se spală la ploi. El devine activ în sol imediat după semănat și pentru o împrăștiere uniformă, Eurocereal nu trebuie aplicat în amestec cu alte produse de fertilizare”, este recomandarea specialiștilor Timac.

  Pentru a veni în sprijinul fermierilor care fac fertilizare de toamnă, compania Timac Agro România operează toate comenzile pentru îngrășăminte în regim de urgență.

  Pentru a comanda din timp și pentru a avea în fermă fertilizantul Eurocereal, iată datele de contact ale reprezentanților zonali ai Timac Agro România:

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei. Interviu cu ministrul Agriculturii Adrian Oros TRANSMISIE LIVE: Lansarea Bariton Super – 11 iulie 2019 Clubul Fermierilor Români lansează studiul privind necesitatea unui program național de desecare

  Ultimele știri

  Funcționarii APIA pot începe plata subvențiilor! Cuantumurile, publicate în Monitorul Oficial! CRUISER 350 FS, produsul Syngenta recomandat pentru tratarea semințelor de porumb și sfeclă de zahăr Mână criminală la stână! Cioban disperat: ”Mi-au otrăvit caprele și oile pe izlazul comunal”

  Căutare în articole