Ştiri agricoleVremea

COD DE VIJELII ÎN VIGOARE! RAFALE DE VÂNT DE 90 KM/H ȘI CĂDERI DE GRINDINĂ!

Autoritatea Naţională de Meteorologie (ANM) anunță Cod portocaliu și galben de vijelii şi ploi în jumătatea sudică a ţării. Vântul va ajunge la rafală la 90 km/h în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa şi se anunţă căderi de grindină.

ANM anunţă Cod portocaliu în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, precum şi în zona continentală a judeţului Constanţa, pentru marţi, de la ora 11:00, până la ora 23:00. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80…90 km/h, vijelii, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

În același interval, de marţi, de la ora 11:00 până la ora 23:00, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, în zona Carpaţilor de Curbură şi Meridionali precum şi în Munţii Banatului va fi Cod galben. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!