• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oierul Dan Petrescu: ”Suntem persecutați cu controale. Vor să ne distrugă unul câte unul”

    agrointeligenta.ro -

    Oierii curajoși, asediați cu controale menite să îi distrugă, să îi lase pe drumuri, fără animale și fără ferme! Agrointeligența –  AGROINTEL.RO  a intrat în posesia unor informații de-a dreptul scandaloase care scot la iveală atacurile la care sunt supuși crescătorii de ovine care s-au constituit în Asociația Profesională a Cionabilor (APC).

    Dan Petrescu, președintele organizației înființate în luna aprilie spune că până acum atacurile erau mai voalate, dar de cînd a apărut APC, ele sunt pe față, menite să îi distrugă pe oierii care au avut curajul să ceară dezvăluirea și publicarea contractelor pentru pășuni. În plus, oierii nu renunță la problema berbecilor cu origine unde au susținut mereu că există o veritabilă mafie, punând la dispoziția organelor statului inclusiv dovezi.

    ”La mine totul a început de la scandalul pe care eu l-am făcut la Primăria din Curtea de Argeș, pentru licitația pe pășune. Era în 2017 la acea vreme. De atunci au început controalele pe mine, tot ce am cerut controale la Primărie s-au îndreptat împotriva mea. Dacă am cerut să se facă controale unde sunt nereguli, acolo nu s-a făcut nimic din partea organelor, a DSVSA, a primăriilor. Singurul control ce s-a făcut a fost cel organizat de către ministrul atunci la început cu ANSVSA, ANZ. S-a făcut un raport de control, după care s-a mușamalizat totul. Raportul era făcut beton, cu date, tot-tot. L-am și dat la DNA. De atunci a început persecutarea”, ne-a declarat Dan Petrescu, cunoscut crescător de ovine din județul Argeș.

    Controale în lanț în ferma lui Dan Petrescu

    În ultima perioadă, controalele s-au ținut lanț în ferma lui Petrescu, fiind verificări ce nu-și au nicio explicație. ”Mi-au trimis ITM pe cap, pe asociație, mi-au dat amendă 400 de milioane de lei vechi. Eu pe asociația n-am lucrat nicio zi, n-am avut nicio oaie trecută, eram pe persoană fizică, contract de muncă pe persoană fizică, dar ei mi-au dat amendă pe asociația pe care eu o înființasem pur și simplu ca asociație de familie, când ne obligau să participăm la licitații la primării cu asociații, nu mai aveam voie pe persoană fizică. Am câștigat la prima instanță, la Curtea de Apel de la Pitești am pierdut”, arată Petrescu.

    Cele mai multe controale de intimidare au venit din partea DSVSA, spune oierul argeșean: ”Erau puși să mă distrugă. DSVSA a venit și la fel mi-a făcut controale, mi-au dat două amenzi, una am câștigat-o cu totul, a doua am pierdut iar la Curtea de Apel Pitești, după ce am câștigat la tribunal. Toate le pierd la Curtea de Apel Pitești. Contestațiile pe care le-am făcut, le-am câștigat, le-am pierdut apoi la Curtea de Apel pe toate. La Pitești. În schimb la persoane la care trebuiau să se facă acele controale de fapt, care au luat pășunile, au dat și ele în judecată, dar ele au cîștigat toate la Curtea de Apel”.

    Se fac presiuni asupra membrilor APC

    Controalele menite să îi facă pe oierii curajoși să renunțe la a mai face dezvăluiri au avut loc nu doar în ferma lui Dan Petrescu, ci și în cele ale celorlalți oieri membrii APC. ”Pe Ghiță îl controlează și acum, cazul lui Ghiță este același lucru: încearcă să ne intimideze pe noi, cei care am înființat această asociație, fac tot ce le stă în putință, bagă intrigi, pe unii îi favorizează, pe unii să îi atace mai mult. Ne trimit controale pe cap să ne facă să renunțăm cumva. Noi asociația pentru asta am făcut-o: ca să arătăm neregulile ce există în acest sector. De când am început să spunem ce se întâmplă cu berbecii, cu programul de minimis, programul cu pășunile, de haosul de la ANSVSA, de atunci au început să ne atace”, spune, răspicat, oierul Dan Petrescu.

    Oierii nu renunță. Vor să se facă dreptate în oierit!

    În finalul discuției cu Dan Petrescu, mesajul acestuia a fost unul ferm: oierii din APC nu vor să renunțe, în ciuda faptului că simt că nu sunt susținuți nici de ministrul agriculturii Petre Daea. Oierul din Argeș nu înțelege de ce șeful de la MADR îi apără și le ține spatele celor care încalcă legile și se folosesc de instituțiile statului pentru a-i intimida pe oierii care își caută dreptatea. ”Mesajul nostru – eu vorbesc acum în numele tuturor din asociașie, noi am înființat organizația pentru a rezolva problemele oierilor, pentru a spune lucrurilor pe nume, adevărul care la ora actuală ne doare cel mai rău. Nu cedăm! Cerul dacă pică pe noi, nu vom renunța! Nu avem ce pierde”, ne-a spus Dan Petrescu.

    Vă reamintim că în luna aprilie, mai mulți oieri curajoși au înființat o asociație nouă prin care și-au propus să dezvăluie, dar și să vină cu soluții la problemele din oierit. Asociația Profesională a Ciobanilor a reușit încă de la început să își atragă o susținere puternică din rândul colegilor oieri care, la fel ca fondatorii Dan Petrescu, Gheorghe Dănulețiu (Ghiță Ciobanul) sau Ionică Sterp, cer să se acorde pășunile pe merit, pe efectivele de animale existente, dar și să se dea subvenții egale pentru toți crescătorii de ovine din România.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire

    Ultimele știri

    Pericol acum la rapiță: putregaiul alb al tulpinilor. Soluția de la Bayer: fungicidul Propulse S-a deschis târgul de animale de la Câmpeni cu o bază de achiziții bovine! Ucraina a început oficial negocierile de aderare la UE. Agricultura, prima pe lista discuțiilor