• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rapița Dekalb, asigurată împotriva secetei la semănat și în acest an

    Ramona Dascălu -

    Fermierii care mizează și în acest an pe rapița Dekalb au siguranța că nu vor pierde banii dacă, din cauza secetei, cultura lor nu va răsări. Reprezentanții companiei-lider pe piața rapiței din România, cu o cotă de 40% din suprafața semănată anul trecut, au anunțat că agricultorii vor beneficia de un program de asigurări speciale, de polițe de asigurare personalizate și dedicate Bayer-Dekalb.

    Anunțul cu privire la campania de rapiță din acest an a fost făcut în cadrul evenimentelor din seria Bayer Agro Arena. La fiecare reuniune în câmp, la platformele Bayer, sute de fermieri au aflat direct de la oficialii și specialiștii companiei care sunt noutățile tehnologice, dar și cele comerciale. Iar într-un an complicat cum este acesta, interesul agricultorilor a fost maxim pentru asigurarea rapiței care, în toamna trecută, din cauza secetei, nu a răsărit pe suprafețe uriașe.

    La fel ca și anul trecut, Dekalb sprijină fermierii cu un program special prin care, dacă nu le răsare cultura de rapiță, agricultorii nu pierd banii cheltuiți cu sămânța. ”Parteneriat înseamnă să fii și la bine și la greu alături de fermieri, alături de partenerii noștri. Am dovedit-o și o să o dovedim și în continuare că ne dorim acest parteneriat puternic și bineînțeles că vom continua să aducem pe piața din România produse inovative„, a declarat la Bayer Agro Arena de la Marghita, Bihor, Dorin Jurca, director regional de vânzări Bayer în cadrul Diviziei Semințe Dekalb.

    Reprezentantul Dekalb a subliniat că fermierii analizează cu mare atenție planul de cultură pentru a include și cultura de rapiță pe suprafețe mai mari. ”După un an dificil, după un an în care fermierii au avut foarte mult de suferit – dacă e să vorbim de cultura de rapiță, pentru că mai mult de jumătate din cultura de rapiță din România a fost afectată de secetă și nu avem nici măcar jumătate din rapița semănată în 2018, în acest moment cu siguranță mulți fermieri se gândesc de două ori înainte să semene rapiță în viitor”, a mai spus Dorin Jurca.

    Anul trecut, la fel ca și în 2016 și 2017, compania Dekalb a sprijinit fermierii prin programul ”Protecția DEKALB”, un program prin care peste 300 de fermieri care au avut rapița nerăsărită nu au mai achitat costurile cu sămânța.

    Dacă este să vorbim despre ce înseamnă provocare pentru fermieri, vorbim despre tot ce înseamnă seceta în perioada de semănat, iar după un ca și acesta când toată lumea se aștepta ca Dekalb, liderul pieței de rapiță din România, să nu mai aibă această asigurare. Surpriza este că vom avea în continuare această asigurare. Fermierii care vor cumpăra hibrizii Dekalb de rapiță vor avea posibilitatea să încheie o asigurare! Noutatea vine din faptul că avem un partener, o companie de asigurări care va oferi această poliță de asigurare nouă în România. A fost concepută special pentru campania aceasta de vânzări pentru compania Bayer”, a anunțat Dorin Jurca în cadrul Bayer Agro Arena de la Comloșu Mic, județul Timiș.

    Tot pentru fermierii care cultivă rapiță Dekalb, compania a mai venit cu un sprijin încă de la semănatul culturii. ”Pe lângă asigurare, am lansat brandul Acceleron și la rapiță. Fermierii au posibilitatea să cumpere rapiță tratată cu biostimulator. Este pentru prima dată în România, este noutatea noutăților: liderul de piață vine cu cel mai nou, inovativ tratament sămânță”. Fermierii au posibilitatea de alege tratamentul Acceleron Standard cu fungicid biocontrol (eficient împotriva principalelor boli ale rapiței, care reduce pagubele cauzate de puricele negru și îmbunătățește înființarea culturii) și cu un biostimulator care face fosforul mai accesibil plantei, ajutând dezvoltarea rădăcinii, dar care controbuie și la formarea unor plante sănătoase, uniforme, care vor da randament maxim la producție. A doua variantă o reprezintă tratamentul semințelor de rapiță Dekalb cu Acceleron Elite care, pe lângă fungicidul biocontrol și biostimulator, include și un insecticid ce combate principalii dăunători ai rapiței: puricele cruciferelor, puricele negru al cruciferelor, musca rădăcinilor și viespea rapiței.

    Referitor la prețuri, directorul regional de vânzări pentru semințele Dekalb a anunțat: ”Nu în ultimul rând, legat de parteneriat și de tot ce înseamnă colaborarea noastră cu partenerii noștri, am menținut prețurile foarte apropiate de ce a fost anul trecut, ba chiar avem hibrizi la care prețul nu diferă sau chiar este mai mic decât anul trecut”.

    Peste 300 de fermieri au fost despăgubiți pentru rapița semănată anul trecut

    Vă reamintim că anul trecut a fost unul foarte greu pentru fermierii care au mizat pe cultura de rapiță. Din cauza secetei, suprafețe întinse nu au răsărit. Fermierii care au ales să semene hibrizii de rapiță Dekalb și au fost afectați de secetă în primele stagii de vegetație, au beneficiar de compensații prin intermediul programului „Protecția DEKALB”. Astfel, anul acesta au fost despăgubiți peste 300 de fermieri care au ales asigurarea DEKALB, și care au înființt, în total, o suprafață totală de peste 70 de mii de hectare de rapiță nerăsărită. Astfel, fermierii care au cumpărat rapiță DEKALB prin programul „Protecția DEKALB” și au pierdut cultura din cauza secetei (nu a răsărit) nu au achitat valoarea semințelor. Cei care nu au optat pentru această asigurare au beneficiat de discounturi comerciale de 100 lei/sac. Și în 2017, DEKALB a despăgubit peste 300 de fermieri cu o suprafață totală de peste 30 de mii de hectare tot din cauza secetei.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA