• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Petre Daea, tot mai departe de problemele fermierilor. Agrointeligența nu participă la conferința laudativă de presă a ministrului agriculturii

  Vlad Macovei -

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, avea toate motivele să facă o conferință de presă. Problemele fermierilor sunt multe și complicate. Problema prețului recoltei, a scandalului privind raportările privind producțiile-record, balanța comercială agro-alimentară complet dezechilibrată, abuzurile în atribuirea pășunilor, dificultățile celor din sectorul de creștere a animalelor și lista poate continua. Dar nu, Petre Daea a considerat că, acum, este cel mai mult bun moment să își prezinte “realizările” în zona agricolă din Președinția României la UE. Pentru că, da, dragi fermieri, aceasta este subiectul principal din conferința de presă din ziua de marți, 16 iulie. De parcă fermierii ar da vreo ceapă degerată pe dosarele închise de Daea, când au atâtea belele pe cap. Vom asista, vă spun de pe acum, la un monolog interminabil, presărat cu laude și cu lozinci patriotarde. Bineînțeles totul pentru “țară” și cu o impecabilă rămânere “în dispozitiv”.

  Noi, cei de la Agrointeligența, avem datoria de a informa corect fermierii, cu știri utile și relevante. Iar ce vrea să facă Petre Daea la această conferință nu va fi nici util și nici relevant pentru fermieri. Va fi un alt episod dintr-o manipulare vicleană care durează de aproape doi ani și care are ca scop crearea unei iluzii în mintea fermierilor că Petre Daea face totul pentru ei, este cel mai bun ministru al agriculturii, cel puțin de la Cuza încoace. Vreau să fiu corect: ministrul Daea a făcut și lucruri bune pentru agricultură, are destule bile albe și a reușit să speculeze o relație directă cu fermierii, chiar dacă fără rezultate concrete, pe care mulți dintre foștii miniștri nu au reușit să o aplice. Din comoditate sau aroganță. Problema este dacă lucrurile bune sunt mai multe decât eșecurile. Dacă iluziile țin loc de producții sau de bani. Dacă merită să relatezi de la o conferință de presă în care Petre Daea își construiește singur statuie, fără niciun efect concret, pozitiv, asupra fermierului român.

  În aceste condiții, am decis ca, în semn de protest față de extrema inadecvare a subiectului central al conferinței de presă, niciun reporter de la Agrointeligența să nu participe la acest eveniment inutil din perspectiva interesului public al agriculturii naționale. Este dreptul domnului Daea de a bate câmpii pe ce subiect dorește, este un demnitar al statului român, dar nici noi nu suntem obligați să relatăm tot ce dorește ministrul agriculturii. Dacă va furniza informații relevante pentru fermierii români, de pe fluxurile agențiilor de presă, le vom prelua de îndată, exact cum am făcut și până acum.

  Îl asigur pe ministrul Petre Daea că, în ciuda vorbelor mizerabile pe care le aruncă despre mine personal și despre Agrointeligența, vom continua să publicăm informațiile utile pe care le anunță pentru fermieri. Dar fără campanii ieftine de imagine, cu impact zero pentru agricultură, oricât de frumos ar fi împachetate. Și să nu uite că la Revoluție au murit oameni pentru libertatea cuvântului și pentru a nu mai fi penalizat delictul de opinie. Iar pe fermieri îi asigur că Agrointeligența va continua să se lupte, în ciuda tuturor obstacolelor și amenințărilor, pentru drepturile lor, pentru rezolvarea problemelor lor și foarte important, pentru ca niciun politician să nu își permită să își bată joc de ei. Oricât de lup ar fi, deghizat în oaie.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alo, Opoziția, mai ușor cu demagogia! „Hoți de voturi” sunteți și voi, ați speculat politic drama fermierilor! Negocieri de ultimă oră la PNL! Mai mulți lideri încearcă să îl convingă pe premierul Cîțu să dea despăgubirile, 50% acum, 50% la rectificare! Fermier la capătul puterilor: ”Dacă nu se dau despăgubirile de secetă, eu scot tractorul și îi dau foc!”

  Ultimele știri

  Digital Syngenta – Primul eveniment dedicat combaterii buruienilor, pe 5 Martie Strategia Germaniei în noua PAC: Bani mai puțini la fermele mari, subvenții-bonus pentru tineri și micii fermieri Cele 900 de vaci blocate pe vas în Mediterana s-au întors în Spania și vor fi ucise