Ştiri agricole

Egalizarea subvențiilor, cerută de europarlamentarul român Daniel Buda

Egalizarea subvențiilor pentru fermierii care produc în Uniunea Europeană a fost cerută înm mod oficial de către europarlamentarul român Daniel Buda. În cadrul întâlnirii pe care Grupul Partidului Popular European a avut-o luni, 15 iulie, cu candidata pentru președinția Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, europarlamentarul român a cerut plăți egale pentru toți fermierii europeni.

”În cursul zilei de astăzi, în cadrul ședinței Grupului Partidului Popular European, a avut loc o întâlnire între candidata pentru președinția Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen și europarlamentarii grupului. În intervenția avută, dincolo de aprecierile și felicitările pentru nominalizare, i-am solicitat ferm doamnei Ursula von der Leyen ca unul dintre obiectivele Comisiei pe care o va conduce, să fie convergența în agricultură sau, altfel spus, egalizarea subvențiilor între fermierii din Estul și Vestul Europei. În condițiile în care aceștia sunt actori pe aceeași piață unică, au aproape aceleași costuri de producție, este absolut necesar ca și subvențiile să fie egale între fermierii din UE„, a anunțat Daniel Buda.

În al doilea rând, Daniel Buda i-a solicitat Ursulei von der Leyen să comunice care este ”poziția domniei sale față de propunerea Comisiei Europene privind Politica Agricolă Comună, în condițiile în care, unele forțe politice, în cadrul negocierilor privind componența noii Comisii Europene, ar dori retrimiterea acestei propuneri la Comisie, deși raportul a fost votat în Comisia de Agricultură a PE„. ”Am subliniat că acest lucru ar afecta în mod clar și inadmisibil interesele fermierilor români și europeni. Am apreciat faptul că, în răspunsul domniei sale, a comunicat neîndoielnic faptul că sectorul agricol va fi o prioritate pentru viitoarea Comisie Europeană„, a concluzionat Daniel Buda.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!