• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Plăți 2019: Fermierii chemați de urgență la APIA pentru a încasa subvențiile

    agrointeligenta.ro -

    Fermieri, nu uitați de cererea pentru motorină! Producătorii agricoli care au fost informați că le-a fost emis acordul prealabil de finanţare trebuie să se prezinte la APIA conform programarilor trimise prin sms.Până la data de 31 iulie 2019 inclusiv, se depun Cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului II al anului 2019.

    Cererile se depun la Centrele Judeţene ale Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură de către administratorul ori reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru.

    Florian Pavel, director APIA Centrul Judeţean Bihor a făcut un apel la fermieri să nu uite să se prezinte și cu cererea pentru subvenția la motorină după ce au obținut acordul prealabil de finanțare. „Facem un apel către fermierii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură pentru 2019 să se prezinte cu cererea aferentă trimestrului II 2019 la APIA, conform programarilor trimise prin sms, deoarece 31.07.2019 este ultima zi de depunere. Din totalul de 1.097 beneficiari pentru care s-a emis acordul prealabil până la această dată s-au prezentat doar 235”, a precizat Florian Pavel, director APIA Centrul Judeţean Bihor, potrivit www.bihon.ro.

    Pentru sectorul vegetal, cererile de plată pentru rambursare se depun însoțite de documente care dovedesc situația centralizatoare a cantităților de motorină achizitionate şi utilizate la lucrări mecanizate, aferente perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare, copie a facturilor de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanților.

    Dosarul mai trebuie să cuprindă copie a documentelor de identitate sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare, adeverință în original de la Registrul agricol, cu suprafețele aflate în exploatare, adeverință în original de la Direcția pentru agricultură județeană, pentru suprafețele plantate cu vie nobilă, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare.

    Pentru sectorul zootehnic, cererile de plată pentru rambursare se depun însoțite situația centralizatoare a cantităților de motorină achizitionate pentru sectorul zootehnic, aferentă perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare, copie a facturilor ori bonurilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanților, situația privind calculul efectivului rulat sau efectivului mediu realizat, întocmită de beneficiar și vizată de medicul împuternicit de liberă practică, după caz.

    Mai sunt necesare copie de pe cererea depusă de către apicultori la consiliul local în vederea asigurării acestora de vetre de stupină temporare sau permanente şi copie a documentelor de identitate ori a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări față de cererea de acord pentru finanțare.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till