• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Europarlamentar român, avertisment dur pentru Daea: Nu vă jucați cu focul, căci sigur vă ardeți!

    agrointeligenta.ro -

    Dezvăluirile făcute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO au ajuns în atenția oficialilor de la Bruxelles. Eurodeputatul român, Daniel Buda, a tras un semnal de alarmă pe pagina personală de Facebook și transmite un avertisment dur ministrului agriculturii Petre Daea: ”Domnule ministru Daea, nu vă jucați cu ajutoarele de stat. De regulă, când te joci cu focul, te arzi!”

    Daniel Buda confirmă că reprezentanții Comisiei Europene au transmis faptul că România riscă sancțiuni și chiar un posibil infrigement aplicat de către instituția europeană după ce publicația Agrointeligența-AGROINTEL.RO a dezvăluit planul mizerabil al ministrului Petre Daea, prin care acesta intenționează să aloce de la Ministerul Agriculturii suma de 93 de milioane de lei, sub forma ajutoarelor de stat către Casa de Comerț Agroalimentar ’’Unirea’’ de unde, mai apoi, ar urma să fie direcționate sume colosale spre structurile sociale care ar avea legătură cu propria familie.

    ”Aflat pe lista neagră a premierului Dăncilă, la un pas de a fi remaniat, domnul Daea se pregătește să dea un ultim tun de milioane de lei statului român, înainte de pensionarea din politica mare. Intenția domniei sale de a mări cu 93 de milioane de lei capitalul social al Societății Naționale Casa de Comerț Agroalimentar ’’Unirea’’, cu alte cuvinte de a genera o infuzie de capital din bani publici, a fost aspru criticată inclusiv de către reprezentanții Comisiei Europene, care au transmis faptul că România riscă sancțiuni și chiar un posibil infrigement aplicat de către instituția europeană”, atrage atenția Daniel Buda.

    Normele naționale și europene sunt niște simple mofturi pentru ministrul agriculturii

    Daniel Buda spune că este incredibil cum, pentru domnul ministru Daea, normele naționale și europene sunt niște simple mofturi care pot fi încălcare în favoarea intereselor “de casă”, doar pentru a-și satisfice poftele, și anume direcționarea unor sume importante de la societatea Unirea în buzunarul odraslei. ”Domnule ministru Daea, vă solicit public să renunțați la orice orice acțiune care s-ar putea circumscrie unei nerespectări a legislației naționale și europeane și care va genera pentru România sancțiuni drastice de la Comisia Europeană. Nu fiți “cu ochelari de cal“ și uitați-vă bine la unii și la alții ce au pățit când s-au crezut atotștiutori. După cum spuneam: nu vă jucați cu focul deoarece, în mod cert, vă veți arde!”, a conchis eurodeputatul.

    Reamintim că sursele Agrointeligența – AGROINTEL.RO spun că acum, înainte de o posibilă remaniere, ministrul Petre Daea vrea să introducă toate 93 de milioane de lei în această societate pentru a sprijini în special afacerile din piscicultură. Întâmplător sau nu, principala afacere a familiei lui Petre Daea, trecută pe numele uneia dintre fiicele ministrului Agriculturii, este o fermă piscicolă din județul Dâmbovița.

    În luna iulie, principalul țel al ministrului Petre Daea a fost să mărească cu 93 de milioane de lei capitalul social al Societății Naționale Casa de Comerț Agroalimentar ”Unirea”, așa cum ne-au explicat surse din Ministerul Agriculturii. Pentru a realiza această infuzie de capital din bani publici, Daea are la mână o hotărâre de guvern din aprilie care îi dă dreptul să facă această majorare de capital.

    Doar că Ministerul Agriculturii a fost avertizat de reprezentanți ai Comisiei Europene, dar și de specialiști din Ministerul Agriculturii că această majorare de capital înseamnă de fapt ajutor de stat mascat. Urmarea: România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene, posibil chiar infringementul.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români