Creșterea animalelorŞtiri agricole

Hrănirea porcilor cu coji de pepene, interzisă în gospodăriile din Caraș-Severin ca măsură contra pestei porcine

Hrănirea porcilor din gospodării cu coji de pepene, interzisă de autoritățile din Caraș-Severin! La nivelul județului, deși nu a fost încă identificat niciun focar de pestă porcină africană, s-a dispus dezinfectarea camioanelor care transportă lubeniţă din judeţele din sudul şi vestul ţării și s-a interzis hrănirea porcilor din gospodării cu coji de la pepeni.

Pe fondul apariției a noi și noi focare de pestă porcină africană atât în sudul, cât și în vestul țării, directorul DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea, a declarat pentru Radio Reşiţa că, deşi în judeţ nu a fost identificat niciun focar, autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă. În acest sens, s-au luat măsuri speciale la nivelul UAT-urilor, iar poliţia a organizat filtre în trafic pentru a se asigura că în zonă nu intră transporturi şi nu se comercializează porci.

“Verificăm arterele rutiere de acces în județ, avem un protocol cu IPJ, avem un plan de acțiune bine stabilit. Echipe mixte verifică mașinile care intră în județul nostru. Apelez la conștiința umană să-și ia toate măsurile de precauție astfel încât să evite introducerea pestei porcine în județul nostru. Direcția Sanitar-Veterinară este în alertă permanentă, am desfășurat campanii de informare atât în presă, cât și prin intermediul Consiliilor Locale, am informat privind acțiunile acestea de verificare pe arterele rutiere. Din fericire, până la ora actuală noi am reușit să ținem sub control această boală, deocamdată suntem în regulă, dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche”, a declarat directorul DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea, pentru radioresita.ro.

De asemenea, directorul DSVSA Caraş-Severin Dorin Imbrea a mai spus că s-a dispus dezinfectarea camioanelor care transportă lubeniţă din judeţele din sudul şi vestul ţării, iar cu cojile acestor legume, adunate din pieţe şi nu numai, este interzisă hrănirea porcilor din gospodării.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!