Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricoleUtilaje și tehnologii

Bolile de la floarea-soarelui se combat cu produse Bayer

Floarea-soarelui este o cultură iubită de agricultorii din România. Poate da producții importante, dacă se păstrează câmpurile curate și dacă fermierii fac toate tratamentele necesare. Bayer a avut în cadrul Bayer AgroArena Și loturi demonstrative de floarea-soarelui, în care agricultorii au putut vedea ultimele tehnologii și, mai important, au putut interacționat cu specialiștii companiei, pentru a stabili soluțiile optime pentru un profit mulțumitor la recoltare.

Printre principalele probleme cu care se confruntă fermierii la cultura de floarea-soarelui sunt bolile. Infestările cu Sclerotinia, Botrytis și Alternaria le dau bătăi de cap celor care fac agricultură în România. Alternaria este o boală care se dezvoltă chiar în condițiile acestui an, cu umiditate și temperaturi scăzute și diferență mare de temperaturi între zi și noapte. De la Bayer AgroArena au putut afla sau și-au reamintit de tratamentele necesare pentru a elimina aceste atacuri. La Marghita, în județul Bihor, s-a făcut un tratament cu Sfera. Acest fungicid are un spectru larg de acțiune, datorită celor două substanțe active: trifloxistrobin și ciproconazol. Dacă se fac două tratamente, se recomandă un interval de cel puțin 21 de zile între acestea.

Tratamentul cu Sfera a reușit în ferma Vestagrar de la Marghita. Cultura a arătat bine la momentul desfășurării Bayer AgroArena, iar vizitatorii au avut ce să vadă și cu ce să compare situația din propriile ferme. Bayer a ajutat și fermierii din Sudul țării. “Floarea-soarelui a răsărit foarte bine, a evoluat foarte bine, dar am avut în mai un atac puternic de grindină, care a afectat 40 de hectare. Un tratament cu fungicid a pus însă cultura pe picioare, și-a revenit”, a povestit Gheorghe Arpreșeanu în cadrul Bayer AgroArena Însurăței.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!