Bursa de cereale 2019Ştiri agricole

Bursa de cereale 2019: Prețul grâului direct din fermă și în Portul Constanța

Bursa de cereale – prețul grâului 2019 este în scădere în Portul Constanța. La finele campaniei de recoltare, cerealele românești își mențin însă nivelul mediu de preț la poarta fermei conform datelor oficiale, dar și informațiilor colectate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO direct de la fermieri.

Prețul grâului 2019 în Săptămâna 24-30 iulie 2019
Prețul grâului Zona Vest – 689 lei/tonă
Prețul grâului Zona Est – 678 lei/tonă
Prețul grâului Zona Sud – 664 lei/tonă
Prețul grâului FOB Constanța – 805 lei/tonă

În cazul grâului furajer, prețurile oferite fermierilor sunt mai mici, arată datele oficiale raportate la nivel național.

Prețul grâului furajer în Săptămâna 24-30 iulie 2019
Prețul grâului furajer Zona Vest – 557 lei/tonă
Prețul grâului furajer Zona Est – 680 lei/tonă
Prețul grâului furajer Zona Sud – 643 lei/tonă

Prețurile la grâu direct de la fermieri

Datele oficiale indică un nivel de preț peste ce ne-au declarat fermierii că încasează de la firmele locale. Astfel, la Neamț, prețul la grâu direct din fermă este de 0,65 de lei/kg, în timp ce în județul Arad, prețul grâului este în scădere, la circa 0,50 de lei pe kilogram. În județul Sibiu, prețurile sunt ma bune, ajungând la 0,70 lei/kg, la fel ca și în județul Mureș. Pe zona de sud, la Mehedinți, grâul se vinde cu 0,62-0,67 de lei pe kilogram.

Scădere la prețul grâului de export

Grâul FOB Constanța este în scădere. Dacă în ultimele zile din iulie, acesta a avut un preț de 805 lei pe tonă, în perioada 17-23 iulie, cotația medie a fost de 834 de lei/tonă.

Pe bursele internaționale, prețul pentru grâu MATIF a fost de 177 de euro/tonă pe Bursa de la Paris, în ultima zi din iulie, în timp ce la Chicago, grâul CBoT a închis luna la 182,71 dolari/tonă. Ambele burse de referință au avut scăderi ușoare la contractele pentru grâul cu livrare în luna septembrie.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!