• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cultura de porumb, în pericol! Zbor intens al fluturilor de Ostrinia nubilalis, generația a II-a. Fermierii, sfătuiți să intervină de urgență!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  BULETIN DE AVERTIZARE! ATENȚIE! Se înregistrează zbor intens al fluturilor de Ostrinia nubilalis, generația a II-a! Dacă sunteți în zona de sud, monitorizați cultura de porumb, și aplicați tratamentul cu insecticid în următoarele 3-4 zile (8-11 august 2019).

  Evoluția capturilor fluturilor de Ostrinia nubilalis, în perioada 10 iulie – 5 august 2019, în zona de sud a României

  sursa: Evalio® AgroSystems FMC România

  Amplasare capcane FMC România – sezon 2019

  FMC România a amplasat în sudul României peste 70 de capcane feromonale și 5 sisteme automate în 25 puncte de monitorizare. Scopul acestor capcane este de a monitoriza zilnic capturile fluturilor de Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) în vederea aplicării tratamentelor fitosanitare, la momentul optim.

  De ce este important să combatem Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului)?

  Recomandările FMC pentru combaterea OSTRINIA NUBILALIS
  De ce vă recomandăm tratamentul cu CORAGEN® și AVAUNT® ?

  Coragen®

  Avaunt®

  * Avaunt® este omologat în UE la cultura de porumb, în România este în proces de omologare.

  FMC Romania a implementat și în România, programul European de monitorizare a dăunătorilor: EVALIO® AgroSystems

  Ce este EVALIO® AgroSystems?

  Evalio® AgroSystems este un serviciu digital, gratuit, oferit tuturor cultivatorilor de porumb de către FMC. Acesta monitorizează dezvoltarea dăunătorilor, printre care și Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului), în sprijinul aplicării corecte a tratamentelor la cultura de porumb. Aplicația se bazează pe o rețea de capcane amplasate în locații cheie de monitorizare. Pentru acest prim an, programul cuprinde numai jumătatea sudică a României, cu următoarele județe – Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău. Realizat în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, care asigură consultanță tehnică, programul va fi extins la nivel național, din anul 2020.

  Valorile capturilor zilnice ale numărului de fluturi identificați în capcanele feromonale și automate sunt introduse în aplicația Evalio® AgroSystems. Atunci când presiunea dăunătorilor este ridicată și dăunătorul poate produce pagube însemnate culturilor, serviciul Evalio® AgroSystems trimite mesaje de avertizare producătorilor pentru aplicarea tratamentelor, în vederea reducerii pagubelor provocate de dăunători.

  Aplicarea tratamentelor fitosanitare, ținând cont de dezvoltarea populației de dăunător și riscul de atac, va duce la o combatere eficientă și la reducerea pagubelor economice în cultura de porumb.

  Vă puteți înscrie online accesând: http://www.evalioagrosystems.fmc.com sau puteți descărca aplicația mobilă Evalio® AgroSystems disponibilă pe dispozitivele iOS și Android.

  Accesul în timp real la datele FMC de monitorizare a speciei de Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) vă ajută să vă protejați cultura de porumb și să vă creșteți profitul!

  Utilizați informațiile și resursele furnizate de către FMC România și asigurați-vă că sunteți înregistrat în baza de date FMC pentru a primi ALERTA DE TRATAMENT!

  Aceste informații sunt cu titlu informativ, pentru aplicarea corectă a tratamentelor, vă rugăm să verificați încă o dată culturile dumneavoastră pentru a determina prezența dăunătorilor, a larvelor acestora și ulterior efectuați tratamentele necesare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE! Soluție la consumul rapid de azot din sol! NUTRINO PRO, primul produs Agro-Est pe bază de azot cu eliberare lentă! DK Expression, prima rapiță care aduce profitul în fermă

  Ultimele știri

  Necazul unei familii care a rămas fără solarii înainte de a planta răsadurile de legume! Semințe gratuite Ecoruralis 2020: Comenzile pentru soiuri țărănești de legume se preiau începând de luni, 2 martie! Afacere cu fructe pe 2.800 de hectare și distribuție în 48 de țări

  Căutare în articole