Furaje, seminţe, îngrăşăminteRECOMANDĂRIŞtiri agricole

Rapița rustică a primit și un nume: DK EXTIME

Fermierii care cultivă rapiță sunt în căutarea unui hibrid care să nu fie sensibil la boli, care să pornească excelent în vegetație și care să treacă cu bine peste iarnă. Sunt calități reunite de unul dintre cei mai apreciați hibrizi de rapiță din portofoliul Dekalb: DK Extime.

DK Extime este recunoscut ca fiind o rapiță rustică. Rusticitatea hibridului vine la pachet cu o calitate specifică geneticii Dekalb: toleranța la scuturare.

DK Extime, un hibrid lansat de câțiva ani în portofoliul Dekalb, un hibrid care se pretează în toate mediile de cultură din România, vine cu un pachet genetic foarte important și aici vreau să mă refer la bolile rapiței, cu gena 7 de toleranță la Phoma”, ne-a declarat Corneliu Costa, reprezentan tehnic Dekalb.

Ceea ce îl face să fie între primele opțiuni ale fermierilor este și grupa de maturitate a lui DK Extime, o rapiță semitimpurie la  care, dacă semănatul se face devreme, se recomandă ulterior aplicarea unor regulatori de creștere. ”Dacă este semănată în epoca de toamnă, această rapiță are o dezvoltare explozivă. Hibridul DK Extime el ajunge comparativ cu alți hibrizi chiar să aibă și o frunză în plus înainte de intrarea în iarnă”, ne-a precizat oficialul Dekalb.

Fermierii care cultivă DK Extime pot sta liniștiți pentru că hibridul este creat cu o particularitatea utilă în cazul toamnelor lungi: alungirea tijei din toamnă este evitată. ”Este o caracteristică genetică pe care am urmărit-o când am selectat acest hibrid și l-am introdus în portofoliu”.

În privința semănatului, la hibridul DK Extime se recomandă o densitate de 35-45 de plante pe metrul pătrat.

DK EXTIME este unul dintre hibrizii care poate fi semănat și la densități mai mici, deoarece are o putere de ramificare foarte bună. Se adaptează foarte bine atât în tehnologiile intensive, cât și în tehnologiile rustice. Toleranțele la ger și la scuturare fac parte din pachetul genetic al acestui hibrid. DK EXTIME este hibridul fermierilor care știu că profitabilitatea unei culturi înseamnă o genetică performantă, iar acest hibrid a dovedit-o”, vorbește despre DK Extime și Marius Mancea, reprezentat Dekalb pentru vânzările din judele Iași, Botoșani și Suceava.

De subliniat că din această toamnă, sămânța de DK Extime beneficiază de tratamentul cu Acceleron, o combinație exclusivă de tratament pentru semințe care conţine produse biologice și ingrediente chimice. Aceste soluții integrate protejează recolta de boli şi dăunători, îmbunătățeşte uniformitatea culturii și vigoarea plantei şi maximizează potențialul de producţie.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!