Ştiri agricoleVremea

Cod galben de vijelii, emis de ANM pentru 8 județe

Cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe județe pentru care s-a emis un Cod Galben de vreme severă. Avertizarea ANM este valabilă pentru data de 15 august, în intervalul orar 14.00-23.00.

În intervalul menționat, în județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Brașov, Covasna și în zona de munte a județelor Buzău și Sibiu, se vor semnala averse torențiale, intensificări ale vântului, descărcări electrice și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Tot începând de astăzi a fost emisă o avertizare pentru toată țara privind manifestări de instabilitate atmosferică. Începând de astăzi, de pe 15 august, de la ora 12.00 și până mâine dimineață, la ora 9.00, conform ANM vor fi intervale cu instabilitate atmosferică la munte, și local în sudul și centrul țării, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15… 20 l/mp și izolat 35 l/mp.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!