Ştiri agricoleVremea

Când vine toamna: prognoza meteo, făcută publică de ANM

ANM a prezentat prognoza meteo pentru următoarea lună. Anunțul meteorologilor include și primele semne care indică finele verii și începutul toamnei.

Potrivit estimărilor meteorologilor pentru săptămâna 19.08.2019 – 26.08.2019, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, local, în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Pentru săptămâna 26.08.2019 – 02.09.2019, temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în sud-estul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui Interval. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

În săptămâna 02.09.2019 – 09.09.2019, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar, local, în regiunile intracarpatice și apropiat de cel normal pentru acest interval în rest.

Pentru săptămâna 09.09.2019 – 16.09.2019, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!