• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Protest în Orăștie împotriva mirosurilor de la o fermă aflată lângă oraș

  Ramona Dascălu -

  Locuitorii din Orăștie, în frunte cu primarul orașului, se vor aduna în fața Prefecturii și a Gărzii de Mediu din județului Hunedoara pentru a protesta împotriva mirosului greu de suportat, cu iz de bălegar porcin, care sufocă orașul de câțiva ani.

  Nu este prima acțiune de protest a locuitorilor din Orăștie. Aceștia au ieșit în stradă și anul trecut și au obținut de la prefect promisiunea că va închide ferma de porci din Turdaș, de la care vine mirosul insuportabil, însă autoritățile statului nu s-au ținut de cuvânt. Astfel, și vara aceasta cetățenii orașului au fost nevoiți să îndure același miros neplăcut, ei neputând deschide ferestrele pentru a aerisi locuințele.

  Primarul din Orăștie se pare că este de partea cetățenilor și susține că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a scăpa orașul de acel miros insuportabil provenit din dejecțiile de animale de la cele două ferme de porcine. Ba mai mult, acesta spune că obținut toate autorizațiile necesare pentru desfășurarea unui protest în fața Prefecturii Județului Hunedoara.

  „Instituțional, am făcut tot ceea ce depindea de mine și de instituția pe care o conduc pentru stoparea mirosului insuportabil rezultat în urma împrăștierii dejecțiilor de animale de la cele două ferme de porcine din Orăștie și Turdaș. Din această cauză, la solicitarea ONG-urilor și a sute de orăștieni nemulțumiți, am hotărât să organizăm un protest în fața Prefecturii Județului Hunedoara și a Gărzii de Mediu Hunedoara, prin care dorim să tragem un semnal de alarmă instituțiilor competente vis-a-vis de problema mirosului insuportabil produs de împrăștierea dejecțiilor animale de la fermele mai sus amintite, care persistă în întreaga zonă a Orăștiei de mai mulți ani. În urma unei discuții telefonice avute în această dimineață cu d-l Florin Oancea, primarul municipiului Deva, am obținut acordul verbal pentru organizarea unei acțiuni de protest, iar la finalul acestei săptămâni vom depune și solicitarea pentru obținerea avizului scris. Astfel, începând de miercuri, 21 august 2019, pe str. Mureșului (la Piața „La Berze”) și în Piața Victoriei (la statuia lui Burebista), vor fi amplasate două corturi pentru acțiunea strângerii de semnături în vederea depunerii acestora la Prefectura Județului Hunedoara în ziua protestului. Tot la aceste corturi, cetățenii din Orăștie și din întreaga zonă afectată care nu mai suportă mirosul dejecțiilor animale, se pot înscrie în vederea participării la mișcarea de protest pe care o organizăm. Un număr cât mai mare de participanți ne-ar face vocea auzită și am putea spera într-o rezolvare rapidă a problemei mirosului insuportabil al dejecțiilor porcine. Cu această ocazie, lansăm și pagina de facebook „Orăștie-oraș curat”, ca platformă on-line de comunicare. Orice orăștian sau locuitor din zonă care dorește stoparea acestor mirosuri insuportabile, este așteptat la cele două corturi amplasate în Orăștie pentru a semna și a se informa cu privire la acțiunile viitoare pe care dorim să le organizăm. Numai UNIȚI, CU TOȚII, putem învinge!”, a scris primarul din Orăștie, Ovidiu Laurenţiu Bălan, pe pagina sa personală de Facebook.

  Potrivit primarului comunei Turdaș, Remi Bocșeri, localitate de lângă Orăștie în care funcționează una dintre cele două ferme de porci, explotația de porcine cu 25.000 de capete nu are nici astăzi, la doi ani de deschidere, autorizație de funcționare, toate bazinele în care se află dejecțiile fiind descoperite.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Calendarul APIA pentru plata subvențiilor în luna august! Subvenție APIA virată ASTĂZI! Adrian Oros: 10.951 de fermieri cu banii în conturi! De ce fermierii afectați de secetă nu își pot amâna ratele! Explicația ministrului Adrian Oros!

  Ultimele știri

  Furie în legumicultură! Fermierii cer MADR să achite 3.000 euro la Tomata, așa cum s-a aprobat inițial programul! Ghiță Ciobanul: De ieri sunt președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor prin decizia membrilor fondatori! După Dan Petrescu, şi oierul Ioan Suciu și-a anunțat candidatura la Primărie!

  Căutare în articole