Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

Toamna în care tratamentul la sămânța de rapiță va cântări enorm

Prognozele meteo sunt tot mai…impredictibile. De la o zi la alta, uneori de dimineață și până seara, estimările privind ploile se schimbă radical. Pentru fermieri, acest haos meteo este o mare povară. Dacă pentru recoltat, lipsa ploilor este binecuvântare, pentru perioada după semănat, precipitațiile devin o adevărată loterie.

Toamna 2018 reprezintă exemplul cel mai bun că tratamentul semințelor este cel care face diferența. Este poate și motivul pentru care reprezentanții Dekalb încearcă să sublinieze mereu importanța prezenței pe piață a tratamentului Acceleron, disponibil din acest an și pentru semințele de rapiță Dekalb. Este soluția pe care producătorul numărul 1 de pe piața de rapiță din România o pune la dispoziția fermierilor ca sprijin în realizarea unor culturi viguroase încă de la răsărire.

”Tratamentul conferă rapiței o valorificare superioară a fosforului din sol, totodată o înrădăcinare mult mai profundă și mai dezvoltată a rapiței”, ne-a declarat Corneliu Costa, reprezentant tehnic Dekalb, împreună cu care am analizat aspectul unei plante rapiță la care sămânța a fost tratată toamna trecută cu Acceleron, în comparație cu o plantă din același hibrid, dar fără tratament. Așa cum puteți vedea și în filmare, diferențele sunt vizibile în favoarea Acceleron!

Ce conține Acceleron, tramentul pe care fermierii îl pot alege la pachet cu hibridul Dekalb pe care îl cultivă? Potrivit site-ul www.dekalb.ro, Acceleron este disponibil în două variante, oferind protecție adaptată particularităților din câmp.

Tratamentul Acceleron Standard pentru sămânță conține:

  • un fungicid biocontrol eficient împotriva principalelor boli ale rapiței, care reduce pagubele cauzate de puricele negru al cruciferelor și îmbunățește înființarea culturii
  • un biostimulator care face fosforul mult mai accesibil pentru plantă, ajutând dezvoltarea rădăcinii. În plus, acest biostimulator contribuie la o răsărire uniformă și, în final, la o producție mai bună

În plus față de Acceleron Standard, varianta Elite conține și un insecticid care combate principalii dăunători ai rapiței și determină creșterea potențialului de producție.

Mai multe detalii despre tratamentul Acceleron puteți obține de la reprezentanții Dekalb sau de la furnizorul dumneavoastră de semințe de rapiță Dekalb. Este important însă să vă interesați de aceste soluții noi care vă pot da un sprijin real în obținerea unei culturi de succes. În final, trebuie să vă asigurați că indiferent când și cât va ploua, rapița dumneavoastră va avea ”bagajul” genetic, dar și suportul necesar pentru a răsări uniform și pentru a  intra în iarnă cu rădăcini puternice și frunze sănătoase!

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!