• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • O mare fermă din România și-a adus specialiști agricoli din SUA

    agrointeligenta.ro -

    Criza de specialiști determină fermele mari să caute soluții care, în urmă cu câțiva ani, ar fi fost greu de conceput. Începând cu luna iulie a anului curent, Grup Șerban Holding – ce include și o mare exploatație agricolă în județul Bacău, a mărit echipa departamentului de agricultură cu doi colaboratori consultanți de cetățenie americană. Scopul colaborării presupune dezvoltarea sectorului agricol cu ajutorul tehnologiilor moderne și a unui nou departament intitulat departamentul de Cercetare și Dezvoltare în sectorul agricol.

    Grup Șerban reprezintă un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. În prezent grupul are o cifră de afaceri de peste 80 milioane de euro în 2018, realizată în următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și leguminoase, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (inclusiv lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

    ”În toate domeniile de activitate avem în plan noi proiecte, noi oportunități, consolidarea actualului business, iar toate acestea pot fi realizate doar cu implicarea totală a resursei umane, cei peste 500 de angajați ai Grupului Șerban Holding, care reprezintă cheia succesului nostru. Pornind de la acest aspect, în urma unor vizite de business în California, prin intermediul departamentului de stat al agriculturii SUA, am cunoscut doi consultanți profesioniști în domeniul agriculturii, care să ne ajute să dezvoltăm și să modernizăm sectorul agricol. Mai mult, anul acesta am dezvoltat pe lângă culturile de cereale și plante oleaginoase, și culturi de leguminoase (ceapă, cartofi, morcovi), care se vor găsi la vânzare începând cu luna septembrie a acestui an, în magazinele proprii din Onești, Băcăniile Șerban”, arată oficialii de la Grup Șerban Holding.

    Începând cu luna iulie cei doi colaboratori, James Barlow și Veronika Schulz s-au mutat în România și au început colaborarea cu departamentul de agricultură Grup Șerban Holding.

    James Barlow și Veronika Schulz au o experiență de peste 30 de ani în domeniul agriculturii. Veronika este de origine germană, însă a trăit in Hawaii și este specialistă în domeniul compostării deșeurilor pentru solurile agricole. Datorită experienței și pasiunii, a colaborat pe acest domeniu cu Guvernul SUA și a avut proiecte pentru aproximativ 700 de clienți din Hawaii.

    James Barlow  este din California și din copilărie este pasionat de natură. S-a specializat în domeniul solului și a ajuns să fie un consultant leader în educația și conștientizarea Microbiologiei Solului și importanța lui în agricultura comercială.

    Colaborarea Grupului Șerban Holding cu cei doi consultanți are ca scop dezvoltarea și îmbunătățirea domeniului agriculturii prin tehnologii de sustenabilitate modernă fără a lucra în exces solul pentru a produce culturi agricole de înaltă calitate.

    Grupul Șerban lucrează peste 10.000 de hectare de teren agricol

    Conform datelor Agrointeligența, în 2017, Lucian Nicolae Șerban, fondatorul Grupului Șerban, administra peste 10.000 de ha de culturi agricole lucrate în două județe: Bacău și Vaslui, cu un parc de utilaje estimat la 10 milioane euro. Antreprenorul are și o puternică activitate de morărit-panificație cu o capacitate de producție a produselor de panificație, patiserie și cofetărie de 4.000 t/an, localizată în Onești, jud. Bacău. Alături de Lucian Nicolae Șerban mai sunt implicați în managementul grupului alți 3 membri ai familiei. Firmele cheie din Grupul Șerban sunt Interagroaliment SRL, Ferma Avicolă Șerban SRL, Fabrica de Pâine Șerban SRL și Șerban Distribuție SRL.

    Dintre terenurile lucrate în cadrul Grup Șerban, 10% sunt în proprietate și 90% în arendă. Clasele de calitate ale solului sunt clasa a trei și clasa a patra.


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință Mesaje de Anul Nou 2025. Cele mai frumoase urări, felicitări și mesaje de Revelion

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025. Plăți la zi și termene pentru fermieri în luna ianuarie Ucraina și-a reluat exporturile de ouă și de zahăr către statele din UE Ce șanse sunt ca silozurile, irigațiile și solariile să scape definitiv de taxa pe stâlp