• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ziua Porumbului 2019: Producțiile obținute de toți cei 60 de hibrizi

    agrointeligenta.ro -

    Producții bune și foarte bune au fost obținute în acest an de toți hibrizii din loturile de la Ziua Porumbului. Cu o producție medie de 12,5 tone la hectar, genetica celor 10 producători de sămânță a reușit să valorifice la maxim tehnologia minimală a fermei Elsit, organizatorul celui mai mare eveniment dedicat culturii de porumb din România.

    Cea de-a X-a ediție a Zilei Porumbului are loc astăzi, pe 12 septembrie, în ferma lui Nicolae Sitaru din satul Orezu, comuna Ciochina, Ialomița. Alături de ferma Elsit, organizator mai este și compania BAYER, care a furnizat tehnologia de protecție a culturii. De subliniat că a fost nevoie numai de două erbicidări – cu Adengo și Laudis, ca loturile din concurs să depășească, cu două excepții, pragul de 10 tone la hectar.

    Citiți și articolul despre tehnologia aplicată în acest an în loturile: Tehnologia simplă pentru o producție de porumb de 12,5 tone/ha

    Umiditatea STAS de 14% este cea care dă ”clasamentul” final al hibrizilor de porumb. Acest aspect este important de subliniat având în vedere că fiecare companie a ales câte 6 hibrizi din portofoliul său, genetică din grupe diferite de maturitate, astfel că vă recomandăm să consultați și fișierul de la finalul articolului unde sunt prezentate și producțiile fizice ale loturilor și umiditatea la recoltare.

    Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă pune la dispoziție DOCUMENTUL cu toate producțiile loturilor, umiditatea la recoltare și producțiile finale, la umiditatea STAS de 14% – CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA DOCUMENTUL


    Te-ar mai putea interesa

    ANSVSA: Vietnamul a trimis o delegație în România pentru a definitiva acordul de export de carne de pasăre Gabi Corodeanu: Vom recolta porumbul de Crăciun și Anul Nou. Prețul în zonă este de 65 de bani pe kilogram Ioan Jula, unul dintre pomicultorii care a suferit pierderi uriașe în acest an: ”Când lucrezi și pierzi, apoi baiul e mare”

    Ultimele știri

    Analiza pe care gospodarii trebuie să o facă dacă taie porcul de Crăciun Câtă apă se pune la brazii de Crăciun. Udări pentru a-i menține verzi în perioada sărbătorilor Cum va fi vremea de Crăciun 2025 și Revelion 2025. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor