Creșterea animalelorŞtiri agricole

Condamnat de judecători după ce și-a lăsat vacile să moară de foame

Foto: Jurnal de Chișinău

Un proprietar de animale din județul Alba, în vârstă de 52 de ani, a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 1.000 de lei petru că a lăsat să moară de foame 3 bovine pe care le deţine în proprietate.

Hotărârea a fost pronunţată în 19 septembrie 2019. la Judecătoria Câmpeni, iar faptele au avut loc în 2016. H. Ioan, de 52 de ani, cu domiciliul în comuna Lupşa este acuzat că a lăsat să moară de foame trei bovine pe care le deţinea în proprietate. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de ”ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept”, care prevede condamnarea la închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

”Din probele administrate în cursul urmăririi penale coroborat cu recunoaşterea inculpatului rezultă că în cursul anului 2016 nu a asigurat cantitatea necesară de hrană, apă pentru trei bovine, nu le-a scos afară din grajd foarte mult timp, acestea fiind legate în grajd, ceea ce a dus într-un final la decesul acestora. Elementul material al infracţiunii constă în uciderea celor trei bovine. Există legătură de cauzalitate între inacţiunea de alimentare a animalelor cu hrană şi apă, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire corespunzătoare, asistenţă medicală şi rezultatul produs, respectiv moartea celor trei bovine. Infracţiunea a fost săvârşită cu intenţie indirectă, inculpatul acceptând posibilitatea ca cele trei bovine să moară”, a susţinut magistratul de la Judecătoria Câmpeni în motivarea deiciziei prin care a dispus ca bărbatul să achite amenda penală.

Citiți mai multe pe adevarul.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!