• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MIRANDA, hribridul-vedetă de la MAS Seeds! Patrick Lafon: ”Oferim asigurare la răsărire pentru rapiță!”

    Răzvan Coțianu -

    Rapița MAS Seeds a strălucit în loturile de la ”Ziua Rapiței și a Grâului” la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Caracal, județul Olt. Genetica de top din portofoliul companiei a fost prezentată în cadrul evenimentului, pe 28 mai, de către Patrick Lafon, Director MAS Seeds pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. Acesta a dat o veste importantă tuturor fermierilor care cultivă rapiță MAS Seeds: în campania de toamnă, compania oferă o asigurare la răsărire pentru această cultură importantă!

    “MAS Seeds înseamnă, în primul rând, semințe de calitate. Fiecare sămânță este diferită, iar cei mai performanți hibrizi pot avea rezultate diferite, de exemplu în funcție de sol. Experiența este crucială în optimizarea selecției, testelor și a cercetărilor efectuate în prealabil. Oferta companiei cuprinde o paletă mare de hibrizi și tratament Agrostart pentru protecția semințelor. Tratamentul semințelor asigură sănătatea tinerelor plante împotriva dăunătorilor și fungilor în timpul răsăririi, cu scopul de a proteja potențialul de producție”, a punctat Patrick Lafon.

    MAS Seeds s-a angajat să dezvolte aceste tehnologii pentru a răspunde diferitelor nevoi ale agricultorilor. ”Am implementat, ca și companie, soluții agronomice durabile. Strategia noastră merge în două direcții: crescători de animale/fermele de lapte și cultura mare. Cercetarea, marketingul, hibrizii și serviciile sunt specializate pe aceste două direcții. Pentru campania de vânzare următoare, oferim o asigurare la răsărire pentru cultura de rapiță”, a mai comunicat directorul companiei pentru România, Bulgaria și Republica Moldova.

    Fermierii au la dispoziție și Agroplus, un proiect menit să sprijine agricultorii în creșterea durabilă a profitului. Agroplus este bazat pe oferta de semințe de rapiță, cuprinzând și o serie de recomandări și servicii, analiza fertilității solului, recomandări de hibrizi și instrumente de decizie, de la semănat până la recoltat. Programul este dezvoltat cu ajutorul unui nou instrument de decizie, Agrotempo.

    În lotul demonstrativ de la SCDA Caracal, de la MAS Seeds au fost cultivați patru hibrizi de rapiță:

    Simona este hibridul de rapiță care performează atât în zone cu potențial ridicat, cât și scăzut, dar și în condiții de stres. Își exprimă potențialul genetic productiv atât pe soluri bogate, profunde, cât și pe soluri dificile. Are rezistență genetică la scuturare. Este semitimpuriu, conținutul de ulei este de 42 – 44 %, iar conținutul de proteină ajunge la 34-37 %.

    Miranda este o varietate de rapiță pentru tehnologie maximă, intensivă. A devenit lider pe segmentul său de piață. Este hibridul perfect pentru câmpuri cu potențial de peste 3,5 t/ha. Preferă solurile bogate, profunde, afânate. Are rezistență genetică la scuturare. Este un hibrid semitimpuriu, iar talia plantei este medie.

    Shield este un hibrid semitardiv de rapiță. Are un profil adaptat condițiilor din Europa Centrală și de Est. Are toleranță foarte ridicată la ger și la boli, așadar poate fi semănat în condiții dificile. Talia plantei este medie-scurtă. Conținutul de ulei ajunge la 43 – 45 % și conținutul de proteină atinge 34-37 %.

    Vestal CL are rezistență genetică la scuturare. Maturitatea acestui hibrid de rapiță este semitimpurie. Talia plantei este scurtă, iar conținutul de ulei este de 42-44 %. Este un hibrid destinat tehnologiei Clearfield.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Alexander Degianski a semănat floarea-soarelui și a intrat la porumb: ”Ne adaptăm în funcție de loc” Mihai Mirițescu, Saaten Union: Sfatul meu pentru fermieri este să semene mazărea cât mai repede Soiul de afine care face fructe uriașe, demne de Cartea Recordurilor

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte