• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Romsilva: Puieți gratuiți pentru perdele forestiere

    agrointeligenta.ro -

    Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă puieți gratuiți celor care doresc să înființeze perdele forestiere, a anunțat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

    ”Trebuie să mergem în continuare cu împăduririle, pentru că ele reprezintă o soluţie pentru combaterea schimbărilor climatice. Vă pot spune că RNP-Romsilva oferă gratuit puieţi forestieri şi pentru zona privată, pentru cei care vor să planteze o perdea forestieră. În mecanismul financiar următor, în noul Program Naţional Strategic (PNS) pe care îl vom face, acei bani care sunt pentru schimbările climatice trebuie să-i folosim pentru schimbările climatice. Bani au mai fost şi în mecanismele trecute, dar am considerat că-i bine să-i împărţim pe zona de hectar. Ar trebui să-i folosim cum trebuie, mai ales că UE ne va impune o sumă consistentă pe mediu, 30% din bugetul pe plăţi directe”, a declarat deputatul Alexandru Stănescu în cadrul unui interviu acordat Agerpres.

    Președintele Comisiei pentru Agricultură că o problemă esențială cu care se confruntă fermierii este reprezentată de schimbările climatice: ”Fermierii trebuie să se pregătească pentru schimbările climatice. Vrem nu vrem ele există. Iată că deja în unele zone din ţară apar tot mai des inundaţiile, iar altele suferă din cauza aridizării. Este foarte importantă reabilitarea sistemului de irigaţii, iar ANIF şi MADR lucrează serios pe infrastructura principală şi sunt aproape de finalizarea sistemului pe cele 2 milioane de hectare viabile, dar fermierii trebuie să intre şi ei foarte serios pe zona de infrastructură secundară, să pregătească staţiile de punere sub presiune. Sunt la ora actuală anumite zone, mai ales în Banat, unde sunt mari probleme cu băltirile şi trebuie să ţinem cont şi de această parte, să găsim soluţii să reabilităm şi zona de desecare”.

    Subvenție APIA pentru împăduriri

    Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează posibilii beneficiari că la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a planificat desfășurarea ultimelor sesiuni de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafeţe împădurite și schemei de ajutor de stat – Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, având în vedere că Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 se află în etapa finală de implementare.

    Sesiunea 4 de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă SubMăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, MĂSURA 8 – Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi în îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2019, alocarea financiară fiind de 15.000.000 euro.

    Mai multe detalii pe http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr/schema-de-ajutor-de-stat-sprijin-pentru-prima-impadurire-si-crearea-de-suprafete-impadurite-aferenta-masurii-8-investitii-in-dezvoltarea-zonelor-impadurite-si-imbunatatirea-viabilitatii-padurilor-submasura-8-1-impaduriri-si-crearea-de-suprafete-impadurite-din-cadrul-pndr-2014-2020-sesiunea-4


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa cerealelor. Creșteri de preț la grâu, porumb și rapiță Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun”