• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Romsilva: Puieți gratuiți pentru perdele forestiere

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă puieți gratuiți celor care doresc să înființeze perdele forestiere, a anunțat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

  ”Trebuie să mergem în continuare cu împăduririle, pentru că ele reprezintă o soluţie pentru combaterea schimbărilor climatice. Vă pot spune că RNP-Romsilva oferă gratuit puieţi forestieri şi pentru zona privată, pentru cei care vor să planteze o perdea forestieră. În mecanismul financiar următor, în noul Program Naţional Strategic (PNS) pe care îl vom face, acei bani care sunt pentru schimbările climatice trebuie să-i folosim pentru schimbările climatice. Bani au mai fost şi în mecanismele trecute, dar am considerat că-i bine să-i împărţim pe zona de hectar. Ar trebui să-i folosim cum trebuie, mai ales că UE ne va impune o sumă consistentă pe mediu, 30% din bugetul pe plăţi directe”, a declarat deputatul Alexandru Stănescu în cadrul unui interviu acordat Agerpres.

  Președintele Comisiei pentru Agricultură că o problemă esențială cu care se confruntă fermierii este reprezentată de schimbările climatice: ”Fermierii trebuie să se pregătească pentru schimbările climatice. Vrem nu vrem ele există. Iată că deja în unele zone din ţară apar tot mai des inundaţiile, iar altele suferă din cauza aridizării. Este foarte importantă reabilitarea sistemului de irigaţii, iar ANIF şi MADR lucrează serios pe infrastructura principală şi sunt aproape de finalizarea sistemului pe cele 2 milioane de hectare viabile, dar fermierii trebuie să intre şi ei foarte serios pe zona de infrastructură secundară, să pregătească staţiile de punere sub presiune. Sunt la ora actuală anumite zone, mai ales în Banat, unde sunt mari probleme cu băltirile şi trebuie să ţinem cont şi de această parte, să găsim soluţii să reabilităm şi zona de desecare”.

  Subvenție APIA pentru împăduriri

  Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează posibilii beneficiari că la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a planificat desfășurarea ultimelor sesiuni de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafeţe împădurite și schemei de ajutor de stat – Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, având în vedere că Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 se află în etapa finală de implementare.

  Sesiunea 4 de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă SubMăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, MĂSURA 8 – Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi în îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2019, alocarea financiară fiind de 15.000.000 euro.

  Mai multe detalii pe http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr/schema-de-ajutor-de-stat-sprijin-pentru-prima-impadurire-si-crearea-de-suprafete-impadurite-aferenta-masurii-8-investitii-in-dezvoltarea-zonelor-impadurite-si-imbunatatirea-viabilitatii-padurilor-submasura-8-1-impaduriri-si-crearea-de-suprafete-impadurite-din-cadrul-pndr-2014-2020-sesiunea-4

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cele 14 obiective asumate de Corteva Agriscience pentru a crește sustenabilitatea agricolă până în 2030 Când și cum se face fertilizarea foliară de primăvară la culturile de grâu și orz FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii!

  Ultimele știri

  Dan Petrescu: ”Sunt două lucruri foarte importante pe care le-am reușit: lâna și berbecii de origine” Procese verbale încheiate pentru 1,3 milioane de hectare afectate de secetă Legea pășunatului se schimbă din toamnă! Anunțul oierului Ionică Sterp pentru crescătorii de animale!

  Căutare în articole