• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • FORUMUL AGRICULTORILOR. Bugetarii, OBLIGAȚI să participe la manifestarea lui Daea

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Mitingul lui Petre Daea, intitulat ”Forumul Agricultorilor – bilanț și perspective” a fost un act de mobilizare în care rolul principal l-au jucat angajații statului, aduși cu forța la evenimentul de la Romexpo miercuri, 9 octombrie, într-o zi de lucru. Angajați din Ministerul Agriculturii, agențiile din subordinea ministerului și angajați ai direcțiilor județene agricole au mărturisit pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că prezența la mitingul de la Romexpo le-a fost impusă. Practic, acest act de prezență a fost obligatoriu pentru a nu-și pierde locul de muncă.

  „Ni s-a spus că trebuie să venim la eveniment ca să fie bine, altfel vor fi probleme. Mai mult, ni s-a spus să venim și cu copiii, dacă avem și sunt mai mari, și să fie îmbrăcați în costume populare. Am spus că aș prefera să nu merg, mi s-a pus în vedere că nu e bine, că e ordin de la minister și Daea vrea să vină toata lumea” , ne-a declarat un angajat al unei direcții agricole.

  Reprezentanți ai delegației din Buzău chiar se lăudau că au venit toti la București, că așa li s-a transmis. „Cu mașini personale am venit majoritatea” , ne-a spus unul dintre directori. De altfel, despre venirea la evenimentul de la Romexpo, angajații de la stat au fost informați încă de acum o lună, cu mențiunea că vor trebui să se organizeze cu transportul astfel încât nici să nu bată la ochi prin numărul de mașini.

  Mai mult, și angajații de la minister au venit la eveniment pentru că a trebuit. „Așa a vrut ministrul, că lucrăm la contabilitate, comunicare, control, toți sa fim la Romexpo”, ne-a declarat un salariat în cadrul Ministerului Agriculturii.

  Două au fost interesele lui Daea pentru ca sala să fie plină cu bugetari și fermieri de casș:
  1. Sala să fie plină la discursul Vioricăi Dăncila, pentru a-i demonstra șefului PSD că oamenii din agricultură îl iubesc și nu ar trebui remaniat.
  2. Dăncila i-a transmis lui Daea că nu vine la eveniment ca să fie fluierată. De altfel, chiar și ieri, premierul oscila să nu participe la eveniment pentru a nu fi huidută la scenă deschisă cu o zi înaintea noțiunii. Astfel, Daea a dorit să aibă o sală plină de bugetari pe care să se bazeze că vor aplauda discursul lui Dăncilă.

  Pentru a nu risca fluierături în timpul discursului premierului, intrarea premierului la evenimentul public a fost una aparte, printr-un culoar de pe margine, într-o muzică asurzitoare menită să acopere orice tentativă de manifestare neprietenoasă a publicului.

  Direcțiile județene au împărțiți luni și marți ecusoane celor care participau la evenimentul de la Romexpo. Pe ecuson era trecut numele și judetul saiu instituția de unde provenea participantul.

  Cine nu avea ecuson nu trecea de porțile de la Romexpo. Asta deși, întâlnirea cu fermieri era una liberă și dedicata tuturor agricultorilor.

  Dacă, printr-o întâmplare, intra cineva în curtea Romexpo de primul rând de paznici, la intrarea în centrul expozițional era un alt rând de paznici care bara accesul în sală a celor fără ecuson.

  Bașcă, în sala mai erau alți „copoi” care au vegheat ca oamenii care se apropie de scena unde era Daea, să aibă ecuson.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cele 14 obiective asumate de Corteva Agriscience pentru a crește sustenabilitatea agricolă până în 2030 Când și cum se face fertilizarea foliară de primăvară la culturile de grâu și orz FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii!

  Ultimele știri

  Dan Petrescu: ”Sunt două lucruri foarte importante pe care le-am reușit: lâna și berbecii de origine” Procese verbale încheiate pentru 1,3 milioane de hectare afectate de secetă Legea pășunatului se schimbă din toamnă! Anunțul oierului Ionică Sterp pentru crescătorii de animale!

  Căutare în articole