• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Moțiunea de cenzură a trecut! Ce se întâmplă cu subvențiile fermierilor!

    agrointeligenta.ro -

    Moțiunea de cenzură a fost adoptată cu un număr de 238 de voturi. Votul parlamentarilor împotriva Guvernului Viorica Dăncilă marchează un moment important și pentru agricultura românească întrucât răsturnarea politică de la București are loc cu o săptămână înainte de demararea primelor plăți la APIA pentru subvențiile agricole din acest a.

    Moțiunea de cenzură semnată de 237 de parlamentari se dezbate și votează astăzi, joi 10 ocotmbrie, în plenul reunit al Parlamentului. Premierul Viorica Dăncilă a amintit în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură și de sprijinul financiar care a ajuns la ”un milion de fermieri”. La conducere instituțiilor care fac plăți pentru fermieri s-a luat în calcul și o eventuală plecare a actualului Guvern astfel ca activitatea fermierilor să nufie afectează de schimbările politice.

    Cea mai importantă activitate de plată către fermieri din această perioadă este demararea plăților în avans pentru Campania 2019. Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat că o eventuală schimbare a Guvernului Dăncilă nu va afecta transferul banilor către fermieri astfel că în prezent conturile APIA au fost alimentate cu sumele necesare pentru plăți.

    În discursul din Parlament premierul Dăncilă a făcut referire și la plățile pentru fermieri. ”(…) Noi am majorat pensiile şi am sprijinit un milion de fermieri. Noi am adoptat programul “O familie, o casă” şi programul „Investeşte în tine” prin care tinerii pot beneficia de împrumuturi fără dobândă. Nu voi şi guvernele voastre, ci guvernul actual a făcut toate aceste lucruri. Şi multe altele, pe care le cunoaşteţi foarte bine, dar le ignoraţi deliberat cu ipocrizia care vă caracterizează şi vă uneşte”, a arătat premierul.

    Acesta a amintit și de programul PNDL 2, prin care 7179 de proiecte locale în valoare de peste 30 de miliarde de lei au demarat. ”Aceste proiecte pe care le vedeţi cu toţii, în special în mediul rural, proiecte ce vizează introducerea reţelelor de apă şi canal, modernizarea drumurilor, refacerea şi modernizarea şcolilor. 441 de proiecte din PNDL 2 au fost deja finalizate, iar românii beneficiază de rezultatele lor”, a mai spus Dăncilă.

    Premierul a punctat că textul moţiunii este „un amestec incoerent de falsuri”. „Am citit textul moţiunii şi pot spune că vă reprezintă întru totul. Este, ca şi grupul semnatarilor ei, un amestec incoerent de falsuri. Este o încropire extrem de slabă, fără cifre şi date exacte, plină de aprecieri subiective ş demagogie, care arată perfect caracterul de improvizaţie şi lipsa de seriozitate a acestui proiect. Din nou, stimaţi colegi, vă jucaţi de-a guvernarea. Sunteţi singura Opoziţie din istorie care a reuşit să îşi depună moţiunea şi apoi să fugă de vot. V-aţi făcut de râs în faţa propriului electorat când v-am invitat să votăm acest act cât mai repede. Dacă acest demers nu a meritat sacrificarea unei zile de sâmbătă, mult succes în a le explica oamenilor cum o să guvernaţi şi cum o să reconstruiţi voi România!”, a afirmat Dăncilă.

    Moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost prezentată joi în plenul reunit al Parlamentului. Iniţiatorii moţiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat „cel mai nociv” din ultimii 30 de ani, şi arată că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „Guvern suplu”, cu 15 ministere.

    Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat la finalul reuniunii Grupurilor Parlamentare ale PNL, că se bazează ”pe cel mai mare număr de voturi posibil”. ”V-am anunțat, în afara celor 237 de semnatari, dintre care am consemnat absența a trei parlamentari, deci, avem 234 de voturi de la care plecăm, minim zece parlamentari care nu au votat moțiunea de cenzură, vor vota moțiunea de cenzură și veți vedea acest lucru în cursul derulării procedurii votului. Toate dezinformările, toate intoxicările lansate de PSD, pe surse în ultima vreme, în media, sunt niște minciuni gogonate. Chiar dacă parlamentarii care au semnat moțiunea de cenzură și cei care intenționează să voteze moțiunea de cenzură au fost supuși unei presiuni uriașe, unui bombardament de oferte, care mai de care mai oneroase, unor presiuni și amenințări cum nu a mai existat vreodată în ultimii 30 de ani, sunt convins că acest Guvern va cădea și sunt convins că majoritatea parlamentarilor români vor acționa pentru binele României”, a arătat Orban.

    Pentru ca Executivul condus de Viorica Dăncilă să fie demis, Opoziția avea nevoie de 233 de voturi.


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd