• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Moțiunea de cenzură a trecut! Ce se întâmplă cu subvențiile fermierilor!

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  Moțiunea de cenzură a fost adoptată cu un număr de 238 de voturi. Votul parlamentarilor împotriva Guvernului Viorica Dăncilă marchează un moment important și pentru agricultura românească întrucât răsturnarea politică de la București are loc cu o săptămână înainte de demararea primelor plăți la APIA pentru subvențiile agricole din acest a.

  Moțiunea de cenzură semnată de 237 de parlamentari se dezbate și votează astăzi, joi 10 ocotmbrie, în plenul reunit al Parlamentului. Premierul Viorica Dăncilă a amintit în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură și de sprijinul financiar care a ajuns la ”un milion de fermieri”. La conducere instituțiilor care fac plăți pentru fermieri s-a luat în calcul și o eventuală plecare a actualului Guvern astfel ca activitatea fermierilor să nufie afectează de schimbările politice.

  Cea mai importantă activitate de plată către fermieri din această perioadă este demararea plăților în avans pentru Campania 2019. Agrointeligența-AGROINTEL.RO a aflat că o eventuală schimbare a Guvernului Dăncilă nu va afecta transferul banilor către fermieri astfel că în prezent conturile APIA au fost alimentate cu sumele necesare pentru plăți.

  În discursul din Parlament premierul Dăncilă a făcut referire și la plățile pentru fermieri. ”(…) Noi am majorat pensiile şi am sprijinit un milion de fermieri. Noi am adoptat programul “O familie, o casă” şi programul „Investeşte în tine” prin care tinerii pot beneficia de împrumuturi fără dobândă. Nu voi şi guvernele voastre, ci guvernul actual a făcut toate aceste lucruri. Şi multe altele, pe care le cunoaşteţi foarte bine, dar le ignoraţi deliberat cu ipocrizia care vă caracterizează şi vă uneşte”, a arătat premierul.

  Acesta a amintit și de programul PNDL 2, prin care 7179 de proiecte locale în valoare de peste 30 de miliarde de lei au demarat. ”Aceste proiecte pe care le vedeţi cu toţii, în special în mediul rural, proiecte ce vizează introducerea reţelelor de apă şi canal, modernizarea drumurilor, refacerea şi modernizarea şcolilor. 441 de proiecte din PNDL 2 au fost deja finalizate, iar românii beneficiază de rezultatele lor”, a mai spus Dăncilă.

  Premierul a punctat că textul moţiunii este „un amestec incoerent de falsuri”. „Am citit textul moţiunii şi pot spune că vă reprezintă întru totul. Este, ca şi grupul semnatarilor ei, un amestec incoerent de falsuri. Este o încropire extrem de slabă, fără cifre şi date exacte, plină de aprecieri subiective ş demagogie, care arată perfect caracterul de improvizaţie şi lipsa de seriozitate a acestui proiect. Din nou, stimaţi colegi, vă jucaţi de-a guvernarea. Sunteţi singura Opoziţie din istorie care a reuşit să îşi depună moţiunea şi apoi să fugă de vot. V-aţi făcut de râs în faţa propriului electorat când v-am invitat să votăm acest act cât mai repede. Dacă acest demers nu a meritat sacrificarea unei zile de sâmbătă, mult succes în a le explica oamenilor cum o să guvernaţi şi cum o să reconstruiţi voi România!”, a afirmat Dăncilă.

  Moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost prezentată joi în plenul reunit al Parlamentului. Iniţiatorii moţiunii de cenzură solicită votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat „cel mai nociv” din ultimii 30 de ani, şi arată că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune „cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un „Guvern suplu”, cu 15 ministere.

  Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat la finalul reuniunii Grupurilor Parlamentare ale PNL, că se bazează ”pe cel mai mare număr de voturi posibil”. ”V-am anunțat, în afara celor 237 de semnatari, dintre care am consemnat absența a trei parlamentari, deci, avem 234 de voturi de la care plecăm, minim zece parlamentari care nu au votat moțiunea de cenzură, vor vota moțiunea de cenzură și veți vedea acest lucru în cursul derulării procedurii votului. Toate dezinformările, toate intoxicările lansate de PSD, pe surse în ultima vreme, în media, sunt niște minciuni gogonate. Chiar dacă parlamentarii care au semnat moțiunea de cenzură și cei care intenționează să voteze moțiunea de cenzură au fost supuși unei presiuni uriașe, unui bombardament de oferte, care mai de care mai oneroase, unor presiuni și amenințări cum nu a mai existat vreodată în ultimii 30 de ani, sunt convins că acest Guvern va cădea și sunt convins că majoritatea parlamentarilor români vor acționa pentru binele României”, a arătat Orban.

  Pentru ca Executivul condus de Viorica Dăncilă să fie demis, Opoziția avea nevoie de 233 de voturi.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cele 14 obiective asumate de Corteva Agriscience pentru a crește sustenabilitatea agricolă până în 2030 Când și cum se face fertilizarea foliară de primăvară la culturile de grâu și orz FURIOUS, PATRICIA ȘI FAUSTO – trei hibrizi RWA de floarea-soarelui pentru toți fermierii!

  Ultimele știri

  Dan Petrescu: ”Sunt două lucruri foarte importante pe care le-am reușit: lâna și berbecii de origine” Procese verbale încheiate pentru 1,3 milioane de hectare afectate de secetă Legea pășunatului se schimbă din toamnă! Anunțul oierului Ionică Sterp pentru crescătorii de animale!

  Căutare în articole