• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii vor intra la plata avansului în ordinea în care au depus cererile la APIA

    Ramona Dascălu -

    În numai câteva zile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va demara plata primei tranșe din subvențiile agricole pe acest an. Agrointeligența – AGROINTEL.RO a discutat cu directorul general al APIA despre stadiul pregătirii dosarelor pentru autorizarea la plată și vă aducem noutăți despre activitatea funcționarilor.

    ”În data de 16 vom începe plățile în avans pentru Campania 2019. Până în momentul de față peste 380.000 de dosare sunt pregătite pentru calcul. Categoric că nu vor putea intra toate dosarele într-o singură zi pentru că nu se poate fizic, dar în scurt timp toate dosarele pe care ni le-am propus vor fi autorizate la plată. Vreau să subliniez faptul că începând cu data de 16 va începe plata avansului atât în sectorul vegetal, cât și în sectorul zootehnic. Fiind cerere unică, și dosarele care au parte de zootehnie vor intra la plată, mai exact sprijinul cuplat pentru ovine și caprine”, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Fermierii vor intra la plata avansului în ordinea în care și-au depus cererile de plată la sediul APIA, a lăsat să se înțeleagă șeful agenției de plăți. ”Nu există o ordine, pur și simplu sunt cei care nu au neconformități, aceștia vor intra la plată. Cumva e în ordinea depunerii cererilor, în funcție de cum au procesat colegii, dar nu este o alegere anume, să fie mici sau mari. Sunt luați efectiv pe rând toți fermierii”, a dezvăluit Adrian Pintea, directorul general APIA, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Din data de 16 octombrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara campania de plată în avans a fermierilor care au depus cererea unică în Campania 2019.

    Se pot face plăți de până la 70%  în cazul plăților directe și de până la 85 la sută în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor compensatorii. România beneficiază de o alocare de 1.943.162.000 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) iar în baza plafoanelor alocate și a informațiilor extrase din baza de date, APIA a stabilit cuantumurile în vederea calculării sumelor pentru avansul Campaniei 2019:

    Plăţile pentru schemele finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,7496 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30.09.2019 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 329/3.

    Plăţile pentru schemele finanțate din FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,6635 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 31.12.2018 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 1/06.

    Campania de plăți în avans se va derula în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2019, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, și ale Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 69/25.01.2019 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Ce putem planta lângă sau sub un nuc

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial