• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Stare de alertă după ce o ursoaică a sfâșiat un bărbat într-un lan de soia: ”Nu mai ieșiți din case!”

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  E stare de alertă printre localnicii și fermierii din județul Mureș. O tragedie care s-a petrecut ieri, duminică 13 octombrie, a înspăimântat autoritățile care au făcut apel la cetățeni să nu mai iasă din case după ce un bărbat a fost sfâșiat de o ursoaică iar trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit într-un lan de soia. Acum oamenii se tem să meargă la culturile agricole sau în împrejurimi!

  Tragedie s-a petrecut în județul Mureș unde polițiștii și vânătorii spun că un bărbat a fost sfâșiat de o ursoaică, însă nimeni nu a văzut ce s-a întâmplat. Victima a fost descoperită într-un lan de soia din județul Mureș, după ce familia i-a reclamat dispariția.

  Incidentul s-a întâmplat la câteva sute de metri de sat, iar autoritățile i-au avertizat pe oameni să nu mai iasă din case. „În atenția locuitorilor Comunei Suplac! Aseară în jurul orei 18.00 în comuna vecină, în localitatea Odrihei, un om de 61 de ani, care se afla la pescuit pe Târnava, a fost omorât de un urs, care de câteva săptămâni a tot fost văzut si pe raza comunei noastre. Rog locuitorii comunei să fie precauți, nu lăsati copiii nesupravegheați la pescuit și pe hotare!”, a scris primarul Bela Szakacs.

  Localnicii sunt revoltați „Revoltător!!! Adunați urșii și duceți în parlament. În cazul dat au rămas doi copii minori orfani. Chiar sunt mai presus afacerile și funcțiile cuiva în țara asta decât viața omului? Protejați urșii. ACEȘTI DOI COPII AU RĂMAS FĂRĂ TATĂ LA VÂRSTA CÂND AVEAU CEA MAI MARE NEVOIE DE PĂRINTE! STRIGĂTOR LA CER!”, a scris un localnic potrivit www.ardealnews.ro.

  La examinarea sumară a cadavrului, acesta prezenta leziuni cauzate în urma unui atac de urs. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Târgu Mureș în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului, iar în cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

  Nagy Istvan, paznic de vânătoare spune că cel mai posibil ursoaica avea și pui. ”Aici era la hrană, mânca și avea și pui, posibil că omul a intrat între pui și ursoaică”.

  Vânătorii spun că în ultima perioada au văzut tot mai mulți urși, care se adăpostesc în culturile localnicilor

  Vânătorii spun că în ultima perioada au văzut tot mai mulți urși, care se adăpostesc în culturile localnicilor. Soluția găsită de primărie a fost avertizarea populației.

  Asociațiile care lupta pentru protecția mediului au atras atenția în repetate rânduri că nu urșii sunt de vină, iar uciderea lor nu este o soluție.

  Voluntarii spun că s-a ajuns în situația această pentru că, din cauza defrișărilor, urșii au rămas fără locul în care sunt obișnuiți să trăiască și să își procure hrana. În lipsa pădurilor, sălbăticiunile sunt nevoite acum să colinde și zeci de kilometri pentru a caută mâncare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Abuzul unei primării asupra unui fermier: ”Au intrat fraudulos pe terenul meu. Mi-au interzis accesul, iar animalele au rămas nemâncate două zile” Conferința ”Realizări și perspective în ameliorarea genetică a taurinelor” va avea loc vineri, 28 februarie, la IBNA Balotești Ce a discutat ministrul Adrian Oros cu ambasadorul Republicii Tunisiene la București

  Ultimele știri

  Necazul unei familii care a rămas fără solarii înainte de a planta răsadurile de legume! 9 MARTIE: ÎNTÂLNIRE DE GRAD 0 LA BUCUREȘTI PE TEMA AGRICULTURII DIGITALE! Semințe gratuite Ecoruralis 2020: Comenzile pentru soiuri țărănești de legume se preiau începând de luni, 2 martie!

  Căutare în articole