• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ÎL VOR MINISTRU! SCRISOAREA DE SUSȚINERE A FERMIERILOR pentru EMIL DUMITRU!

  agrointeligenta.ro -

  Scrisoare de susținere a fermierului Emil Dumitru pentru funcția de ministru al Agriculturii! Organizațiile membre ale Federației Naționale PRO AGRO, singura organizație care îndeplineşte simultan condiţiile de reprezentativitate la nivelul sectoarelor de activitate din agricultura și industria alimentară, au semnat în unanimitate o scrisoare în care își declară susținerea pentru Emil Dumitru. Așa cum Agrointeligența a anunțat deja, acesta se află printre favoriți pentru a prelua funcția de ministru al Agriculturii în noul Guvern ce va fi format, cel mai probabil, în jurul PNL.

  Vă reamintim că vineri, 11 octombrie, Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă. După căderea actualului Guvern, miniștrii au rămas interimari, așa cum este și cazul lui Petre Daea la Ministerul Agriculturii. În urma consultărilor avute cu partidele, Președintele României, Klaus Iohannis ar urma mâine să anunțe premierul desemnat să formeze un nou guvern.

  Agrointeligența – AGROINTEL.RO vă prezintă, integral, scrisoarea de susținere semnată de președintele Federației Naționale PRO AGRO, Ionel Arion, în numele organizațiilor membre PRO AGRO:

  ”Sectorul agroalimentar din România este atent la situația politică a României. Indiferent de ceea ce înseamnă lupta politică, asociațiile profesionale din România au făcut și vor face o singură politică, Politica Agricolă Comună – PAC. Federația Națională PRO AGRO apreciază în mod pozitiv faptul că, printre numele vehiculate de a prelua portofoliul de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, figurează și domnul Florian-Emil DUMITRU, membru în cadrul Federației Naționale PRO AGRO și președinte în mandatul trecut.

  Acest lucru ne demonstrează că efortul depus de către organizațiile profesionale de a promova obiectiv interesul legitim al fermierilor din România, este apreciat și de către mediul politic care a înțeles că printr-un parteneriat cu societatea civilă, va reprezenta un motor de dezvoltare a satului românesc și a economiei naționale.

  Reamintim faptul că, Federația Națională PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012 pentru producătorii români din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe, în vederea promovării, reprezentării, susţinerii şi apărării intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional și în raport cu instituţiile europene și naţionale atât publice cât şi private. Federația Națională PRO AGRO este cea mai mare organizație din România, având 114.266 de angajați, reprezentând cumulat 35,98% din sectoarele agricultură și industrie alimentară, fiind singura organizație care îndeplineşte simultan condiţiile de reprezentativitate, constatată de Tribunalul Bucureşti (decizia tribunalului nr.1/RZ din data de 9.02.2018), iar Federația Națională PRO AGRO în cifre reprezintă:

  În acest context credem oportună nominalizarea unui fermier pentru fermieri cu privire la preluarea portofoliului de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  Federația Naționlă PRO AGRO prin membrii săi susține propunerea domnului Florian-Emil DUMITRU pentru poziția de Ministru al agriculturii.

  Prezenta scrisoare de susținere este semnată de președintele PRO AGRO și în numele organizațiilor membre.

  Președinte PRO AGRO, Ionel Arion.”  Te-ar mai putea interesa

  Terenuri agricole de vânzare în Ucraina. Noua lege funciară intră în vigoare la 1 iulie ANM: Alerte de furtuni – Lista județelor unde cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp Adrian Chesnoiu: Uniunea Europeană nu ne impune să unim APIA cu AFIR!

  Ultimele știri

  Mana la roșii: cauze, semne, tratament, prevenirea bolii la tomate Perioada de retenție a animalelor în ferme omoară piața cărnii de vită din România! Invitație la Bayer Agro Arena 2021 de la Domnești, județul Argeș