Lista scurtă pentru viitorul ministru al Agriculturii. Emil Dumitru, pe primul loc!
Vlad Macovei -Informațiile pe care le am de la surse politice din PNL arată că fostul președinte al Federației Naționale PRO AGRO, Emil Dumitru, este favorit pentru a prelua funcția de ministru al Agriculturii. Pe lista candidaților se mai află Nicolae Giugea, deputat și fost director ADS, Adrian Oros, deputat și vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, precum și Nini Săpunaru, fost președinte al comisiei menționate anterior. Decizia finală va fi luată la începutul săptămânii viitoare, imediat după ce președintele Klaus Iohannis va nominaliza viitorul prim-ministru. Menționez că, în urma negocierilor politice, este posibilă o completare a listei respective. Dar la acest moment, așa arată fotografia listei candidaților la postul de ministru al Agriculturii.
Emil Dumitru nu este membru PNL, dar beneficiază de o susținere solidă din partea președintelui PNL Ludovic Orban și din partea vicepreședintelui Rareș Bogdan, care îl consultă ori de câte ori este o problemă legată de agricultură, evident fără a fi singurul căruia i se solicită o opinie. Emil Dumitru a ocupat funcția de președinte a Federației PRO AGRO pentru două mandate, statului organizației nu i-a permis să mai candideze pentru un nou mandat la jumătatea acestui an. Ceea ce este cu adevărat relevant este că Emil Dumitru este fermier activ, deține o fermă de familie în comuna Chiselet, județul Călărași.
Despre activitatea lui de fermier, în linkurile de mai jos:
EMIL DUMITRU – fermierul care dovedește că FERMA DE FAMILIE FACE PERFORMANȚĂ!
De la integrarea României în UE, cel puțin, ar fi primul ministru al Agriculturii care la momentul preluării mandatului este fermier activ. În legătură cu această chestiune, pe care o consider extrem de pozitivă, am scris aici:
Voi reveni cu amănunte, pe măsură ce acestea vor apărea, despre negocierile pentru ocuparea fotoliului de ministru al Agriculturii. Vă voi ține la curent, ca de obicei, cu informații exclusive și relevante. Fermierii români merită un ministru bun al Agriculturii, care să țină cu ei și să le înțeleagă problemele. Bun, rău, modelul Daea de ministru se dovedește expirat în România anului 2019 iar conducerea PNL ar trebui să înțeleagă că un troc politic care să ducă la instalarea unui Petre Daea 2.0 (om politic conectat în administrație, “nefermier”, cu patroni și clienți politici, prieten al birocrației, fără curaj) în fruntea Ministerului Agriculturii ar fi o greșeală uriașă, cred eu, cu un decont politic pe măsură.