• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ȘEFUL APIA ANUNȚĂ! NUMĂRUL FERMIERILOR AUTORIZAȚI LA PLATA AVANSULUI: 202.680!

    agrointeligenta.ro -

    Situația la APIA, stadiul dosarelor autorizate pentru plata avansului APIA 2019! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, anunță, în premieră pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, numărul fermierilor care au intrat la plata avansului în cursul zilei de 16 octombrie, până la ora prânzului.

    Numărul fermierilor autorizați la plata avansului astăzi, 16 octombrie, până la ora 12.00, este de 202.680, suma totală autorizată pentru plată fiind de 317.152.966 de euro”, ne-a declarat directorul general al APIA, Adrian Pintea.

    Conform datelor colectate la prânz, într-un interval de 12 ore de la declanșarea avansului APIA, funcționarii au reușit să atingă targetul propus, acela de a trimite în plată peste 200.000 de fermieri eligibili.

    Startul la plata avansului din subvențiile APIA pe 2019 a fost dat la miezul nopții, la intrarea în ziua de 16 octombrie. Șeful APIA a subliniat că efortul funcționarilor a făcut posibilă finalizarea la timp a controlului APIA și intrarea la plată a fermierilor. ”Până în momentul de față ați reușit ca peste 400.000, 412.000 de fermieri să fie calculați și pregătiți pentru a fi transferați în contabilitate pentru a-și urma cursul economic pentru a intra banii în conturile fermierilor. Din momentul acesta declanșăm avansul 2019. (…) Sperăm ca până la ora 6 să putem închide acest centralizator ca toate ordinele de plată să ajungă cu data de 16 – cele pe care noi ni le-am propus, peste 200.000 de fermieri să fie plătiți în prima zi a avansului, respectiv 16 octombrie”, a spus Adrian Pintea la startul plăților.

    Vă reamintim că avansul APIA se achită în perioada 16 octombrie-30 noiembrie, urmând ca din 1 decembrie să se demareze plata integrală. În premieră, în acest an, odată cu agricultorii intră din prima fază la plată și crescătorii de animale, mai exact beneficiarii de sprijin cuplat zootehnic pentru speciile ovine și caprine.

    Categoric că nu vor putea intra toate dosarele într-o singură zi pentru că nu se poate fizic, dar în scurt timp toate dosarele pe care ni le-am propus vor fi autorizate la plată. Vreau să subliniez faptul că începând cu data de 16 va începe plata avansului atât în sectorul vegetal, cât și în sectorul zootehnic. Fiind cerere unică, și dosarele care au parte de zootehnie vor intra la plată, mai exact sprijinul cuplat pentru ovine și caprine„, a declarat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO Adrian Pintea, directorul general al APIA.

    Potrivit directorului general APIA, Adrian Pintea, și cei care au fost la control vor beneficia de avans, începând cu data de 16 octombrie. „Controlul clasic a fost finalizat. În momentul de față colegii de la centrele județene, mai precis serviciul control pe teren lucrează la introducerea acestor rapoarte de control, și categoric, pe rând, toți vor intra la această plată în avans„, ne declara Adrian Pintea cu o săptămână înainte de startul la plata avansului.

    Avansul pentru plata directă în sectorul vegetal se calculează ca 70% din cuantumurile pentru:

    Pentru speciile ovine/caprine, respectiv sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, plafonul alocat este de 17,7173 euro/animal.

    Plăţile pentru schemele finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,7496 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019, în timp ce pentru plăţile schemelor finanţate din FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală) cursul de schimb valutar este de 4,6635 lei/euro. Acesta a fost stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 31 decembrie 2018.

    Până la data de 15 mai 2019, când s-a încheiat campania de primire a cererilor, au fost depuse peste 846.600 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă totală de 9,7 milioane hectare. Faţă de anul trecut, numărul cererilor a scăzut uşor, în timp ce suprafaţa agricolă a crescut cu 194.695,83 hectare.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!