Ştiri agricole

Pădurar de 37 de ani, tată a trei copii, împușcat mortal de hoții de lemne

Foto: Observator.tv

Un pădurar în vârstă de 37 de ani, tată a trei copii, a fost găsit mort într-o râpă dintre localitățile Rogoz și Băiuț, județul Maramureș. Din declarațiile directorului general Romsilva, se pare că pădurarul a fost omorât de hoții de lemne.

Pădurarul maramureșean a fost sunat de un localnic, care l-a atenționat că în zonă sunt mai multe persoane care vor să fure lemne din pădure. Acesta ar fi pornit singur pe urmele lor, însă după câteva ore a fost găsit împușcat cu o armă de vânătoare, spun procurorii, potrivit stirileprotv.ro.

La scurt timp după aflarea tragediei, directorul general Romsilva Gheorghe Mihăilescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care condamnă această crima și transmite condoleanțe familiei.

“Din păcate avem o seară tristă! La Romsilva – Direcția Silvică Maramureș, Ocolul silvic Strambu Băiuț, în această seară hoții de lemne l-au omorât cu violență pe pădurarul Pop Liviu. Violența a fost extremă, astfel că nu o pot descrie! Sunt în județul Maramureș, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest padurar care avea doar 30 de ani! Riscurile la care sunt supuși silvicultorii au mare legătură cu violența semănată în societatea românească! Noi facem lucruri bune: plantăm, creștem și îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu !???? Ce au cu noi? Dumnezeul să-l ierte și să-l odihnească în ceruri!”, a scris directorul general Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, pe pagina de Facebook.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor.

Acesta este cel de-al treilea caz în decurs de o lună în care un pădurar este agresat sau ucis. În 13 septembrie, un pădurar de la Ocolul Silvic Paşcani a fost găsit mort în pădure, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni a hoților de lemne.

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!