• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari și-a extins operațiunile în Bulgaria și Ucraina

  agrointeligenta.ro -

  Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari și-a extins operațiunile în Bulgaria și Ucraina, vânzările de pe cele două piețe generând 5% din veniturile companiei în 2019.

  Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România, estimează că anul acesta, aproximativ 5% din totalul vânzărilor vor fi generate de operațiunile recent deschise pe piețele vecine României, Bulgaria și Ucraina.

  Am considerat oportun să intrăm pe cele două piețe, datorită potențialului pe care îl au.  Ucraina are o suprafață agricolă de aproape trei ori mai mare față de cea a României, iar piața de îngrășăminte speciale este la început. În Bulgaria, situația este diferită, aici există deja furnizori de îngrășăminte cu tehnologii înglobate iar fermierii locali au înțeles beneficiile utilizării acestora. În primul an de activitate ne-am propus  să ne facem cunoscute produsele unui număr cât mai mare de potențiali clienți. Din estimările noastre, pentru primul an, ponderea vânzărilor pe aceste piețe în total activitate va fi de aproximativ 5%”, a declarat Cezara Vișan, directorul executiv al Cich Năvodari.

  Cele două piețe noi traversează o perioadă de puternică dezvoltare agricolă, la fel ca și România, astfel că fermierii își propun să devină tot mai eficienți, să producă mai mult și mai bine, și, implicit, își doresc să aibă acces la produse cu înaltă tehnologie, care permit creșterea randamentului agricol.

  Un alt element important în decizia de extindere o reprezintă infrastructura de care dispune compania, ce permite accesul ușor către cele două țări. Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic,  dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone, are propria rețea de cale ferată și acces la port.

  Având în vedere potențialul mare pe care îl au piețele pe care deja le-am deschis, pe termen scurt, ne vom concentra pe dezvoltarea acestora dar nu excludem posibilitatea de a continua extinderea și în alte state. În Republica Moldova, am hotărât să intrăm și în mod direct și deja ne-am deschis o bază de lucru acolo”, a explicat directorul executiv.

  Potrivit oficialului, fermierii din statele vecine au fost foarte interesați de produsele CICh Năvodari ceea ce arată o deschidere față de noutățile în domeniu, care le pot aduce beneficii.

  Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari este un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de a dezvolta și de a aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii și produse ce pot aduce plusvaloare fermierilor. Astfel, în ultimii ani, compania a omologat și introdus pe piață două tehnologii unice în România: îngrășămintele pe bază de azot cu degajare controlată a părții de azot amoniacal – gama NG și îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor – gama Amesal, game de produse ce respectă mediul înconjurător.

  Anul acesta, combinatul de la Năvodari a lansat o gamă nouă Nutri Top care înglobează trei soluții dezvoltate de CICh – NGOOO, Amesal și Extracte Humice, aducând eficiență maximă culturilor agricole prin aportul acizilor humici, fulvici și a aminoacizilor.


  Te-ar mai putea interesa

  Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

  Ultimele știri

  MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”