• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari și-a extins operațiunile în Bulgaria și Ucraina

  agrointeligenta.ro -

  Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari și-a extins operațiunile în Bulgaria și Ucraina, vânzările de pe cele două piețe generând 5% din veniturile companiei în 2019.

  Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România, estimează că anul acesta, aproximativ 5% din totalul vânzărilor vor fi generate de operațiunile recent deschise pe piețele vecine României, Bulgaria și Ucraina.

  Am considerat oportun să intrăm pe cele două piețe, datorită potențialului pe care îl au.  Ucraina are o suprafață agricolă de aproape trei ori mai mare față de cea a României, iar piața de îngrășăminte speciale este la început. În Bulgaria, situația este diferită, aici există deja furnizori de îngrășăminte cu tehnologii înglobate iar fermierii locali au înțeles beneficiile utilizării acestora. În primul an de activitate ne-am propus  să ne facem cunoscute produsele unui număr cât mai mare de potențiali clienți. Din estimările noastre, pentru primul an, ponderea vânzărilor pe aceste piețe în total activitate va fi de aproximativ 5%”, a declarat Cezara Vișan, directorul executiv al Cich Năvodari.

  Cele două piețe noi traversează o perioadă de puternică dezvoltare agricolă, la fel ca și România, astfel că fermierii își propun să devină tot mai eficienți, să producă mai mult și mai bine, și, implicit, își doresc să aibă acces la produse cu înaltă tehnologie, care permit creșterea randamentului agricol.

  Un alt element important în decizia de extindere o reprezintă infrastructura de care dispune compania, ce permite accesul ușor către cele două țări. Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic,  dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone, are propria rețea de cale ferată și acces la port.

  Având în vedere potențialul mare pe care îl au piețele pe care deja le-am deschis, pe termen scurt, ne vom concentra pe dezvoltarea acestora dar nu excludem posibilitatea de a continua extinderea și în alte state. În Republica Moldova, am hotărât să intrăm și în mod direct și deja ne-am deschis o bază de lucru acolo”, a explicat directorul executiv.

  Potrivit oficialului, fermierii din statele vecine au fost foarte interesați de produsele CICh Năvodari ceea ce arată o deschidere față de noutățile în domeniu, care le pot aduce beneficii.

  Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari este un promotor al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare în România. Obiectivul societății este acela de a dezvolta și de a aduce pe piață produse ce conțin cele mai noi tehnologii și produse ce pot aduce plusvaloare fermierilor. Astfel, în ultimii ani, compania a omologat și introdus pe piață două tehnologii unice în România: îngrășămintele pe bază de azot cu degajare controlată a părții de azot amoniacal – gama NG și îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor – gama Amesal, game de produse ce respectă mediul înconjurător.

  Anul acesta, combinatul de la Năvodari a lansat o gamă nouă Nutri Top care înglobează trei soluții dezvoltate de CICh – NGOOO, Amesal și Extracte Humice, aducând eficiență maximă culturilor agricole prin aportul acizilor humici, fulvici și a aminoacizilor.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Campioana de la Banat Agri Group! Fiica lui Valentin din Bălțată Fleckvieh – vârf de 52,9 de litri de lapte pe zi! DNA: Ciobăniță acuzată că a încasat fonduri de 40.000 de euro pentru o stână fictivă! Avertismentul unui fermier: Atenție la samsarii cu firme noi! După ce își văd cerealele încărcate, încep amânările!

  Ultimele știri

  ANM: Vremea se răcește brusc. Când și unde pot apărea și ploile! APA Brăila, propunere pentru MADR: Linii de credit de minim 500 euro pe hectarul calamitat! Dezastru în ferma unui crescător de porci! Măsuri drastice impuse de autorități!

  Căutare în articole