• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri agricole
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Sprijin de la UE pentru fermierii români afectați de pesta porcină africană

  Ramona Dascălu Ramona Dascălu -

  Plenul Parlamentul European a aprobat miercuri – 23 octombrie, acordarea unei sume de 50 de milioane de euro, din Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020, pentru sprijinirea fermierilor afectați de pesta porcină africană, inclusiv a celor din România. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

  Din cele 50 de milioane de euro, 30 de milioane de euro vor fi alocate către Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectați de pesta porcină africană, în special pentru sprijinirea pieței produselor din carne de porc care a avut de suferit din cauza prezenței virusului, și
  20 de milioane de euro către Fondul pentru măsuri de urgență privind sănătatea animalelor și a plantelor din cadrul Programului pentru Produse și Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană.

  Bugetul de 50 de milioane de euro a fost alocat în urma amendamentelor depuse de europarlamentarii PNL Daniel Buda și Dan Motreanu, membri în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală a Parlamentului European, și Siegfried Mureșan și Mircea Hava, membri în Comisia pentru bugete a Parlamentului European.

  „Europarlamentarii PNL continuă să sprijine fermierii români afectați de pesta porcină africană prin măsuri concrete! În această după-masă, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, s-a adoptat cu o largă majoritate Bugetul general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2020. În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală și alături de colegii mei, europarlamentarii PNL Siegfried Mureșan, Mircea Hava și Dan Motreanu, am solicitat alocarea a 50 milioane de euro din Bugetul UE 2020 pentru fermierii afectați de pesta porcină africană, inclusiv fermierii din România. În urma votului favorabil exprimat în plenul Parlamentului European, au fost adoptate următoarele amendamente depuse de europarlamentarii PNL:

   Alocarea a 30 de milioane de euro pentru măsurile specifice destinate fermierilor afectați de pesta porcină africană, în special pentru sprijinirea pieței produselor din carne de porc care a avut de suferit din cauza prezenței virusului.

   Alocarea a 20 de milioane de euro pentru măsuri de urgență privind sănătatea animalelor și a plantelor din cadrul Programului pentru Produse și Hrana Animalelor gestionat de Comisia Europeană.

  Votul favorabil acordat astăzi reprezintă poziția Parlamentului European care va fi susținută în trialog, urmând ca rezultatul final să fie obținut în urma acestei proceduri. Anul trecut, europarlamentarii PNL au obținut 28 de milioane de euro din bugetul Uniunii în vederea combaterii PPA. Alături de colegii mei, europarlamentarii PNL, ne continuăm eforturile de a veni cu măsuri concrete de sprijin pentru fermierii care sunt afectați de Pesta Porcină Africană!”, a scris europarlamentarul Daniel Buda pe pagina sa de Facebook. 

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Abonare gratuită la știri

  Te-ar mai putea interesa

  Fermierul George Duțu a dezinfectat toată comuna pe banii lui! Flori Mânzat: Datorită Agrointeligența, vom putea livra mieii oamenilor direct acasă. Mulțumim! MINISTRUL ADRIAN OROS: FERMIERII care PRIMESC AJUTOARE DE STAT de până la 100.000 DE EURO!

  Ultimele știri

  Criză de insecticide pentru rapiță? Pe ce produse se pot baza fermierii din România! ECONOMICA.NET: Dezastru în agricultură! În toată țara este secetă cumplită! Salariile din MADR, APIA sau DAJ – micșorate pe fondul crizei economice? Decizia este la Guvern!

  Căutare în articole