• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AVANS APIA: ÎN CÂT TIMP AJUNG BANII ÎN CONTURI de la EMITEREA DECIZIEI DE PLATĂ!

    agrointeligenta.ro -

    Plata avansului se derulează în condiții foarte bune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Numărul de fermieri care ne-au anunțat că au încasat deja prima tranșă din subvențiile pe acest an este incomparabil mai mare în raport cu situația de la finele lui octombrie anul trecut. Totuși, numeroși agricultori reclamă că încă nu au banii în conturi, iar o mare parte suspectează o procedură bancară greoaie.

    Fermierii se consultă unul cu celălalt nu doar cu privire la încasarea sumelor de la APIA, ci și la ce bancă s-au făcut viramentele. În comentariile agricultorilor pe grupul SUBVENȚII APIA, o serie de nume de bănci sunt mai prezente decât altele atunci când vine vorba de sume ajunse în conturile beneficiarilor de plăți APIA.

    Pentru ca un fermier să beneficieze de prima tranșă de subvenții pe acest an, dosarul acestuia trebuie instrumentat de funcționarii APIA. Aceștia sunt primii care pot confirma producătorilor agricoli că urmează să intre la plată sau că au deja cererea autorizată pentru plată. Sunt și situații în care fermierii care se informează află că sunt probleme la cererea depusă și că nu pot intra la plata avansului: au fost cazuri în care debite mici, restanțe de la plăți recalculate anul trecut, au blocat avansul.

    În momentul de față se efectuează plăți pentru toate județele. Pentru a afla situația dosarului dumneavoastră luați legatura cu funcționarul APIA care vă gestionează dosarul. Dacă vi se comunică faptul că aveți emisă o decizie de plată caculați la data deciziei 2-4 zile lucrătoare. Aceea este data la care o să aveți banii în cont! Plățile în avans vor continua până la finalul lunii noiembrie”, le-a transmis APIA fermierilor care au întrebat în cât timp ajung banii în conturile bancare.

    Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură a informat printr-un comunicat de presă remis Agrointeligența – AGROINTEL.RO că, începând cu data de 16 octombrie și până în prezent, în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2019, a autorizat la plată un număr de 517.928 fermieri, cu o sumă totală în valoare de 715.413.116 euro, astfel:
    561.958.064 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);
    130.913.962 euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR);
    22.541.090 euro cofinanțare de la Bugetul Național.

    APIA reamintește fermierilor că până la data de 30 noiembrie, în conformitate cu Decizia de punere în aplicare a Comisiei nr. 6536, se pot efectua plăți în avans de până la 70% în cazul plăților directe enumerate în Anexa I la Regulamentul (UE) nr.1307/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală menționat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr.1306/2013.

    Plățile se efectuează la cursurile de schimb valutar stabilite de către Banca Centrală Europeană, astfel:

    – 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30.09.2019 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 329/3, pentru plățile finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă);

    – 4,6635 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 31.12.2018 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 1/06, pentru plățile finanțate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere