Creșterea albinelorŞtiri agricole

Mierea de salcâm, o raritate. Apicultorii, pesimiști și pentru culesul de anul viitor

Mierea de salcâm din producția 2019 este o raritate! O spune inginerul Iosif Korb, președintele filialei din județul Hunedoara a Asociaţiei Naţională a Crescătorilor de Albine. Apicultorul care face și colectare de miere subliniază că seceta din această toamnă ar putea compromite și producția de miere din 2020.

”Să sperăm că seceta de acum nu va influența secreția de anul viitor de la salcâm pentru că ne punem probleme deja. (…) În privința culesului la salcâm putem spune că nu am făcut producție de salcâm. Cei care au extras nu este salcâm curat, sunt și alte flori în salcâmul ăla. Nu mai avem salcâm 100% curat anul ăsta. Poate că tot natura reglează totul, vin niște ploi, vine zăpada și poate-poate se face salcâmul anul viitor. Doamne-ajută!”, a declarat ing. Iosif Korb în cadrul emisiunii Satul Hunedoarean.

Vă reamintim că fenomenele meteo din acest au pus mari probleme apicultorilor români. Organizațiile apicole au solicitat sprijin de la bugetul de stat pentru a putea trece peste iarnă, iar în urma apelurilor apicultorilor s-a luat decizia acordării unui ajutor de minimis de 20 de lei pe familia de albine. Termenul-limită până la care crescătorii de albine pot cere sprijinul este 31 octombrie, iar cererile se depun la direcțiile agricole județene. (Citiți și: Ajutor de minimis pentru apicultori. Lista cu documente necesare la sprijinul de până la 20.000 euro/stupină)

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!