Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

SUBVENȚIE NOUĂ: PRIMĂ DE INSTALARE DE 100.000 DE EURO pentru FERMIERII PESTE 40 DE ANI!

Instalarea în agricultură și pentru persoanele care au depășit vârsta de 40 de ani. Inițiativa eurodeputatului Daniel Buda prinde contur la nivel european unde s-a votat ca tinerii fermieri să aibă un sprijin majorat, iar cei care intră în agricultură și au peste 40 de ani să beneficieze de un sprijin consistent de 100.000 de euro.

”În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, le-am transmis fermierilor faptul că după 2021 subvențiilor românilor vor crește tocmai pentru a recupera din decalajele existente. De asemenea, pe mai departe vor fi finanțări substanțiale pentru sprijinul cuplat astfel încât să putem stimula sectoarele care sunt în dificultate. Am transmis un mesaj și studenților prezenți la acest eveniment de la facultățile de zootehnie și de profil. Am crescut alocările financiare în Parlamentul European pentru tânărul fermier de la 70.000 de euro până la 100.000 de euro. De asemenea, am introdus conceptul de „Noul fermier” în Politica Agricolă Comună pentru persoanele de peste 40 de ani, care pot beneficia de o primă de instalare de până la 100.000 de euro! În acest fel, România își poate consolida rolul de stat membru furnizor de alimente și nu de importator”, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda în cadrul unui eveniment organizat în județul Mureș, declarație pe care a prezentat-o și pe pagina sa de Facebook.

Agrointeligența – AGROINTEL.RO a informat fermierii despre noul sprijin încă de la inițierea lui de către eurodeputatul român Daniel Buda. (Vezi articolul: Noul fermier – o nouă categorie de beneficiari ai subvențiilor APIA)

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!