Creșterea albinelorŞtiri agricole

POZIȚIA MINISTRULUI DESEMNAT ADRIAN OROS privind FOLOSIREA NEONICOTINOIDELOR!

Ce spune Adrian Oros, ministrul desemnat pentru pentru portofoliul Agricultură, despre utilizarea neonicotinoidelor în agricultură! În cadrul audierii din Parlamentul României, ministrul desemnat de liderul PNL Ludovic Orban pentru MADR, a fost întrebat care este poziția sa cu privire la substanțele care tensionează relațiile dintre agricultori și apicultori.

Știu că există o dispută legată de aceste substanțe utilizate în agricultură pentru combaterea dăunătorilor. Știu că agricultorii doresc să folosească aceste substanțe, apicultorii – și au și ei temei când se împotrivesc, sunt împotriva acestor substanțe. Am înțeles că recent ASAS a elaborat un studiu prin care domniile lor spun că nu ar fi atât de dăunătoare aceste substanțe (pentru apicultori – n.r.). Sigur, consultându-mă cu cei care chiar se pricep, vom lua deciziile împreună cu agricultorii și cu cei din Academie dacă vom continua utilizarea lor”, a declarat Adrian Oros, propunerea premierului desemnat Ludovic Orban pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul ședinței de astăzi din Comisiile Reunite pentru Agricultură, deputatul Adrian Oros, medic veterinar de profesie, a primit aviz favorabil din partea membrilor deputați și senatori. Votul pentru învestirea premierului Ludovic Orban și pentru cabinetul său de miniștri propuși va fi dat luni, 4 noiembrie.

 

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!