Creșterea animalelorŞtiri agricole

PRIMUL ȘEF CARE VA PLECA DACĂ ADRIAN OROS AJUNGE MINISTRU!

Primul șef pe care ministrul desemnat pentru Agricultură, Adrian Oros, îl va propune pentru demitere! După ce a primit astăzi avizul favorabil în Comisiile reunite pentru Agricultură din Camera Deputaților și Senat, Adrian Oros a dezvăluit că, dacă Guvernul Ludovic Orban va trece, el îi va cere premierului schimbarea șefului de la ANSVSA, Geronimo Brănescu.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita Adrian Oros, va cere premierului desemnat, Ludovic Orban, schimbarea conducerii ANSVSA în primele zile după preluarea mandatului, pentru că a demonstrat în doi ani de zile că nu poate face faţă de când pesta porcină africană “evoluează sălbatic la noi în ţară” .

”Nu există alte măsuri în cazul pestei porcine africane decât cele care trebuiau luate atunci şi complet. Au fost luate incomplet şi tardiv, iar ca să recapeţi încrederea populaţiei în instituţiile care trebuiau să ia măsuri şi în măsurile respective va fi foarte, foarte greu. Vom începe cu schimbarea conducerii sanitar-veterinare, pentru că de acolo a început totul. Ei au avut cu totul alte preocupări în această perioadă”, a declarat Oros, la finalul dezbaterilor.

Întrebat de jurnalişti dacă va cere premierului desemnat, Ludovic Orban, schimbarea conducerii ANSVSA, el a răspuns: “Cu siguranţă”.

“Actuala conducere a ANSVSA nu poate face faţă şi a demonstrat în doi ani de zile de când pesta porcină africană evoluează sălbatic la noi în ţară. În nici o altă ţară nu s-a înregistrat această extindere fulgerătoare total necontrolată”, a subliniat candidatul la conducerea MADR.

Adrian Oros susţine despre ordinul privind dimensiunea exploatațiilor de suine că are o variantă de lucru “gândită cu asociaţiile”, ca replică la varianta propusă de ministrul interimat al Agriculturii, Petre Daea, dar nu a dorit să ofere detalii tehnice.

“Avem o variantă de lucru gândită cu asociaţiile faţă de aceea variantă pe care domnul Daea a pus-o în dezbatere pe site-ul MADR. O discutăm cu asociaţiile, dar şi cu instituţiile. (…) Diferă, nu pot să vă dau amănunte tehnice, dar în primele zile va fi una dintre preocupările principale ale primelor zile, pentru că s-ar putea ca mâine decizia CE să fie să intre toată ţara în zona roşie şi pe urmă în zona 4 în care rămânem practic ca şi Sardinia. Sper să nu se întâmple acest lucru”, a mai spus ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului de la Agricultură.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!