Ştiri agricoleViaţa la ţară

Fermier amendat de Garda de Mediu după ce a plantat 40.000 de copaci

Foto: Liber în Teleorman

În loc ca statul să îi sprijine eforturile de a planta pe cont propriu o întreagă pădure, un fermier s-a trezit amendat de Garda de Mediu. Sancțiunea i-a fost aplicată pentru o neregulă minoră, funcționarii statului ignorând total faptul că agricultorul Felix Mulțescu din județul Teleorman a făcut investiția din banii săi, pe propriul teren, pentru a ajuta, în acest fel, zona în care locuiește și face agricultură.

Cazul revoltător a fost făcut public de către jurnaliștii publicației locale Liber în Teleorman care arată că fermierul a fost amendat de Garda de Mediu Teleorman cu 3.000 de lei din considerente rizibile, în timp ce omul plantase pe terenul său 40.000 de arbori, tocmai pentru a îmbunătăți calitatea mediului.

Celor de la Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman le-a fost greu chiar și să scrie pe hârtie cifra. Aspectul n-a contat, însă, pentru Garda de Mediu Teleorman, care s-a încăpățânat să-l amendeze pe fermier, după un control, fără să-l avertizeze înainte și sancționându-l în lipsă. Omul a fost amendat pentru că nu ar fi trimis la primăria din localitatea Răsmirești un anunț cu data erbicidării și că nu are spații speciale în care să depoziteze ambalajele erbicidelor, deși acestea ar trebui să fie ridicate, sub contract, de firma care le furnizează.

Citiți restul articolului pe www.liberinteleroman.ro

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!