Ştiri agricole

Ordin de ministru în favoarea afacerii piscicole deținute de fiica lui Petre Daea

Fiica lui Petre Daea, beneficiar direct a unui ultim ordin de ministru semnat la ministerul Agrciulturii de fosta conducere. Este vorba despre posibilitatea prelungirii contractele de concesiune a terenurilor cu amenajări pisciole pe 49 de ani, prin simpla voință a părților, fără a mai trece prin procedură de licitație.

Prin Ordinul de ministru 553 din 30 octombrie 2019, semnat de secretarul de stat Dumitru Daniel Botunoiu, se stabilește înființarea unei comisii care se va ocupa de concesionarea suprafețelor piscicole aflate în proprietatea statului, scrie g4media.ro.

Comisia va fi formată din reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice.

Printre potențialii beneficiari ai ordinului se numără și ferma Piscicultorul SA din Dâmbovița, deținută de Elena-Larisa Popescu, fiica fostului ministru al Agriculturii Petre Daea. Ferma piscicolă din Crevedia, județul Dâmbovița, are din anul 2000 o concesiune de 20 de ani pe trei lacuri care expiră în perioada următoare.

Prin punerea în aplicare a Ordinului semnat de Daniel Botănoiu, suprafața concesionată de firma fiicei lui Petre Daea de la stat, de la Administrația Domeniilor Statului – aflată tot în subordinea Ministerului Agriculturii, poate rămâne în administrarea acesteia pentru încă 49 de ani.

Secretarul de stat Dumitru Daniel Botănoiu nu a fost de găsit de către jurnaliștii de la g4media.ro. Nici Petre Daea nu a putut fi contactat pentru a explica dacă a fost implicat sau nu în redactarea acestui ordin de care poate beneficia și afacerea familiei.

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!