• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adriana Căvescu, GrECo România: Asigurarea nu mai este un moft, ci o necesitate, un instrument de bun management

    Ramona Dascălu -

    Asigurarea a încetat să mai fie un moft, ci a devenit un veritabil instrument de bun management al unei afaceri agricole, consideră Adriana Căvescu, Account Manager Food&Agro în cadrul brokerului GrECo România. În cadrul evenimentului Agrointeligența SUMMIT 2019, Adrian Căvescu a arătat că subvenționarea polițelor de asigurări din agricultură este o normalitate în multe alte state, măsura fiind una importantă pentru sprijinirea bunului mers al lucrurilor din acest sector economic.

    În deschiderea prezentării sale, Adriana Căvescu a vorbit despre brandul pe care îl reprezintă: ”GrECo nu este o firmă grecească. Suntem un business de familie cu tradiție în Austria, de mai bine de 90 de ani în domeniul consultanței de riscuri în asigurări, iar astăzi, 53 de filiale din peste 17 țări sunt coordonate de la centrul nostru din Viena, iar în România avem o prezență de aproximativ 25 de ani”. ”Cu toți știm că agricultura este o afacere meticuloasă, încă prin definiția sa și se desfășoară printr-o piață volatilă, iar fermierii se confruntă cu destul de multe riscuri care fac ca veniturile lor să fie diminuate de la an la an. Modalitatea de a gestiona aceste riscuri și unele interne afectează în același timp mai mulți fermieri dintr-o anumită regiune care, modalitate să zicem nu este întotdeauna eficientă, iar factori principali care influențează agricultura privită ca o afacere, îi cunoașteți cred că mult mai bine decât mine, schimbările climatice, modificările legislative fără studiu de impact, prețurile și dinamica sectorului de creștere animală prin reducerea numărului de beneficiari direcți”, a mai spus Adriana Căvescu.

    Oficialul Greco a subliniat schimbările pe care le-a observat pe piața de asugurări din România. ”Asigurarea nu mai este un moft sau o foaie de hârtie așa cum era percepută acum mulți ani când mi-am început cariera, este o necesitate și spun eu un instrument de bun management. Spre exemplificare, în țările vecine, sunt dezvoltate anumite programe de acoperire a riscurilor bazate pe indecși ce pot susține și previziona anumite costuri sau fonduri mutuale având o strânsă legătură cu subvențiile UE sau subvențiile guvernamentale”, a arătat Adriana Căvescu.

    Ca și soluție, asigurarea agricolă este subvenționată aproape în întreaga lume, a mai spus Căvescu, iar acest tip de sprijin ”ar trebui să aibă rezultate benefice după primele etape ale implementării”. ”Utilizarea de subvenții, în opinie personală, ar trebui să fie smart. De fapt, aceasta este scopul său, să fie clar și bine direcționat. Toate aceste lucruri pentru a reduce la minim pierderile și riscurile. Ca o paranteză și o opinie personală după feedback-urile fermierilor, ne dorim o simplificare a birocrației și o atenție sporită către cerințele fermierilor și aici fac referire la o sub-măsură 17.1 , subvenționarea primelor de asigurare pentru animale, cultura de cereale și plante, au fost din informațiile pe care le am și sper să nu greșesc 835 de cereri aprobate cu un cuantum valoric de aproximativ 722.000 de euro dintr-un plafon de aproximativ 43 milioane de euro”, a vorbit reprezentanta GrECo despre actualul progres privind subvenționarea polițelor din agricultură folosindu-se fonduri europene.

    ”Ca și încheiere, 2020 știu că va fi un an atipic, ne-am făcut și noi propriile calcule, un an cu riscuri la fel de multe ca și cel anterior, cu multe pierderi, dar pe de altă parte va fi și un an al investițiilor pentru performanță și suntem alături de fermieri și suntem pregătiți să îi ajutăm și ca o recomandare de final cu toate că este posbil să îmi atrag forțele universului, haideți cu toți să  promovăm și să făgăduim doar ceea ce putem livra”, și-a încheiat Adriana Căvescu discursul susțintu în cadrul Agrointeligența SUMMIT 2019.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!